Zelenina

Zelenina, to jsou jedlé části kulturních rostlin, většinou jednoletých a dvouletých. Kořeny, stonky, listy, plody či květy jsou cenným zdrojem důležitých vitaminů, minerálů a vlákniny. Některé druhy se používají jako koření.

Mohlo by vás také zajímat: Ovoce, Úroda, Recepty, Ochrana a péče. Podívejte se na zeleninu v katalogu rostlin.


Zajímavosti
Nový hit? Na jedné rostlině rostou rajčata i brambory

Nový hit? Na jedné rostlině rostou rajčata i brambory

Kateřina Hradová
Recepty
Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Úroda na talíři: zapečená sýrová cuketa vám zachutná

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Zelenina je plná vitaminů. Jak na ni nalákat děti?

Zelenina je plná vitaminů. Jak na ni nalákat děti?

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Znáte hranaté melouny? Pěstují je v Japonsku

Znáte hranaté melouny? Pěstují je v Japonsku

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Pěstování zeleniny: pomůže polykultura k větší úrodě i v truhlíku?

Pěstování zeleniny: pomůže polykultura k větší úrodě i v truhlíku?

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diářZvířata
Do poloviny června vysejte kadeřávek

Do poloviny června vysejte kadeřávek

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Výsev zeleniny na záhony má svá pravidla

Výsev zeleniny na záhony má svá pravidla

Jaromír Malich
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Vypěstujte si netradiční plodovou a kořenovou zeleninu

Vypěstujte si netradiční plodovou a kořenovou zeleninu

Kateřina Hradová
ZajímavostiZdraví
Zahrádkářská sezona 2013: i zeleninová klasika může překvapit

Zahrádkářská sezona 2013: i zeleninová klasika může překvapit

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2013: co nového mezi tykvemi

Zahrádkářská sezona 2013: co nového mezi tykvemi

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Sezona 2013: vypěstujte si okurky a papriky tradiční i netradiční

Sezona 2013: vypěstujte si okurky a papriky tradiční i netradiční

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diářZajímavosti
Zahrádkářská sezona 2013: jaké odrůdy rajčat jsou k mání

Zahrádkářská sezona 2013: jaké odrůdy rajčat jsou k mání

Kateřina Hradová
Pozvánky
Sousedské vztahy jsou důležité i mezi rostlinami

Sousedské vztahy jsou důležité i mezi rostlinami

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diářZdraví
Ani v listopadu nezapomínejte na zeleninu!

Ani v listopadu nezapomínejte na zeleninu!

Kateřina Hradová
Jak se vyhnout problémům s pěstování česneku

Jak se vyhnout problémům s pěstování česneku

Fórum Abeceda zahrady
FloristikaZahrádkářův diář
Letos si dýně vyzdobte netradičně!

Letos si dýně vyzdobte netradičně!

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Jak vypadá sklizeň chilli papriček

Jak vypadá sklizeň chilli papriček

Kateřina Hradová
Pozvánky
Brněnší zahrádkáři ukážou úrodu

Brněnší zahrádkáři ukážou úrodu

Kateřina Hradová
Zdraví
Pomoc při fyzické i psychické zátěži: kozlíček polníček

Pomoc při fyzické i psychické zátěži: kozlíček polníček

Redakce Abeceda zahrady
Znáte reveň rebarboru?

Znáte reveň rebarboru?

Redakce Abeceda zahrady
ExotikaZajímavosti
La Tomatina: rajčatová bitva po španělsku

La Tomatina: rajčatová bitva po španělsku

Kateřina Hradová
Plodina s největší světovou produkcí? Kukuřice

Plodina s největší světovou produkcí? Kukuřice

Redakce Abeceda zahrady
Cizrna je vhodná nejen pro děti a maminky

Cizrna je vhodná nejen pro děti a maminky

Redakce Abeceda zahrady
Zajímavosti
Britští farmáři žijí olympiádou: podívejte se, jak to vypadá

Britští farmáři žijí olympiádou: podívejte se, jak to vypadá

Kateřina Hradová
PozvánkyZajímavosti
Semo zve na Den otevřených dveří

Semo zve na Den otevřených dveří

Kateřina Hradová
Vypěstujte si obří tykvové plody!

Vypěstujte si obří tykvové plody!

Redakce Abeceda zahrady
Zajímavosti
Víte, že patizon je vlastně tykev turek?

Víte, že patizon je vlastně tykev turek?

Redakce Abeceda zahrady
Zajímavosti
Ovoce a zelenina jako objekty pro fotografa

Ovoce a zelenina jako objekty pro fotografa

Kateřina Hradová
Exotika
Meloun cukrový vypěstujete snadněji než meloun vodní

Meloun cukrový vypěstujete snadněji než meloun vodní

Redakce Abeceda zahrady
Papriky obsahují víc vitaminu C než citron!

Papriky obsahují víc vitaminu C než citron!

Redakce Abeceda zahrady
Zdraví
Sníte 16 kilogramů rajčat ročně?

Sníte 16 kilogramů rajčat ročně?

Redakce Abeceda zahrady
Zdraví
Ledenec červený: seznamte se s novou zeleninou

Ledenec červený: seznamte se s novou zeleninou

Ledenec červený je širší veřejnosti téměř neznámý, byť je jeho pěstování prakticky bezproblémové.

Miroslav Štefan
1234567

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |