Voda v zahradě

Voda v zahradě působí harmonicky a dodává jí nový rozměr. Představíme vám možná řešení, pokud se rozhodnete dát jí prostor na svém pozemku, vysvětlíme jejich výhody i nevýhody, poradíme s jejich realizací.

Mohlo by vás také zajímat: Plánování a architektura, Zahrady


Jak zajistit čistotu zahradního jezírka

Jak zajistit čistotu zahradního jezírka

Poradíme vám, čím navrátit zahradním jezírkům po období vegetačního klidu jejich krásu a jak o ně pečovat, aby jim vydržela po celou sezonu – nebo ještě lépe – aby si ji jezírka udržovala sama.

Zuzana Ottová
Zdraví
Zakládáme ekologickou zahradu

Zakládáme ekologickou zahradu

Rozhodli jste se pro založení ekozahrady? Aby vám v budoucnu přinášela jen radost a užitek, musíte dodržet několik hlavních zásad, kterými se ekozahradnictví výrazně liší od toho tradičního.

Zuzana Ottová
Realizace zahrady aneb Zahrada na klíč: jak to probíhá?

Realizace zahrady aneb Zahrada na klíč: jak to probíhá?

Prostor kolem domu je cenný a kdo jej má, chce jej zvelebit, často s pomocí profesionální firmy. Co taková firma nabízí? Nebude to trvat nepřiměřeně dlouho? Bude to finančně únosné? Ptali jsme se za vás.

Petra Škarková
Rozhovor: Víte, jak pěstovat lekníny?

Rozhovor: Víte, jak pěstovat lekníny?

Vodní růže - lekníny - krášlí vodní jezírka zahrad nejpestřejšími barvami. Jak ovšem začít s úspěšným pěstováním těchto vodních rostlin? Na otázky odpovídal profesionální pěstitel leknínů Dr. Jan Eliáš.

Petra Nachtmanová
Voda ze studny nejen na zalévání?

Voda ze studny nejen na zalévání?

Snad každý, kdo má na zahradě vlastní studnu, používá vodu z ní na zalévání. Pokud se ji ale rozhodne používat i ke konzumaci, měl by být informován o jejím složení. Jaké parametry sledovat a na co si dát pozor především?

Martin Hýbner
12

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

5.  11.  2019 |
Květiny na hrob: Čím ho osázet a co vypadá hezky po celý rok?

Květiny na hrob: Čím ho osázet a co vypadá he…

Už zítra jsou tu Dušičky. Svátek, kdy vzpomínáme na naše zemřelé blízké a zdobíme místo jejich posledního odpočinku. Jaké květiny ale vybrat, aby vydržely nejhezčí co nejdéle? Poradíme vám.

1.  11.  2019 |
Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: Nadvládu šedé rozbíjí mozaika i patchwork

Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: …

Obklady se v domácnosti nemění příliš často, jejich vzhled je tak třeba vybírat skutečně důkladně. Co nás v obchodech aktuálně zaujalo?

6.  11.  2019 |
Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vydrží vám až do další sklizně

Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vyd…

Máte doma sklizené ořechy a přemýšlíte, co s nimi udělat? Uložte je způsobem, jakým to dělaly naše babičky. Jen tak budete mít jistotu, že vám nežluknou ani nezplesniví. Prozradíme vám, jak zajistit, aby stále chutnaly jako čerstvé.

9.  11.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |