Úroda

Úroda, kterou si sami vypěstujete, bývá nejzdravější a chutná nejlépe. Poradíme vám, jak zajistit, aby taková i vydržela: je potřeba ji správně skladovat nebo ji co nejrychleji zpracovat. Seznámíme vás s různými možnostmi.

Mohlo by vás také zajímat: Recepty, Užitečná zahrada, Zahrádkářův diář


PozvánkyZajímavosti
Pálenky: co o nich nevíte

Pálenky: co o nich nevíte

Kateřina Hradová
Pozvánky
Pozvánka na týdenní kurz ekologického hospodaření

Pozvánka na týdenní kurz ekologického hospodaření

Kateřina Hradová
Exotika
Zkoušeli jste si vypěstovat sóju?

Zkoušeli jste si vypěstovat sóju?

Redakce Abeceda zahrady
Cizrna je vhodná nejen pro děti a maminky

Cizrna je vhodná nejen pro děti a maminky

Redakce Abeceda zahrady
Vypěstujte si obří tykvové plody!

Vypěstujte si obří tykvové plody!

Redakce Abeceda zahrady
Zajímavosti
Ovoce a zelenina jako objekty pro fotografa

Ovoce a zelenina jako objekty pro fotografa

Kateřina Hradová
Exotika
Meloun cukrový vypěstujete snadněji než meloun vodní

Meloun cukrový vypěstujete snadněji než meloun vodní

Redakce Abeceda zahrady
Papriky obsahují víc vitaminu C než citron!

Papriky obsahují víc vitaminu C než citron!

Redakce Abeceda zahrady
Recepty
Bylinkovým octem dochutíte jídlo i uklidíte

Bylinkovým octem dochutíte jídlo i uklidíte

Kateřina Hradová
Zdraví
Sníte 16 kilogramů rajčat ročně?

Sníte 16 kilogramů rajčat ročně?

Redakce Abeceda zahrady
Zdraví
Ledenec červený: seznamte se s novou zeleninou

Ledenec červený: seznamte se s novou zeleninou

Ledenec červený je širší veřejnosti téměř neznámý, byť je jeho pěstování prakticky bezproblémové.

Miroslav Štefan
Zahrádkářův diářZdraví
Aromatické a kořeninové rostliny se představují

Aromatické a kořeninové rostliny se představují

Kateřina Hradová
Zdraví
Chutná prevence rakoviny? Špenát!

Chutná prevence rakoviny? Špenát!

Redakce Abeceda zahrady
Zdraví
Červená řepa čistí organizmus od škodlivých látek

Červená řepa čistí organizmus od škodlivých látek

Redakce Abeceda zahrady
Zahrádkářův diář
Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Melouny jsou poměrně málo pěstovanou zeleninou, navíc kvalitní sadbu nelze snadno získat. Jejich sazenice si proto naroubujte sami. Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek.

Miroslav Štefan
První letošní úroda rovnou z balkonu

První letošní úroda rovnou z balkonu

Redakce Abeceda zahrady
Zdraví
Lesní jahody si můžete vypěstovat i doma

Lesní jahody si můžete vypěstovat i doma

Redakce Abeceda zahrady
Pozvánky
Pozvánka na víkend: výstava vín

Pozvánka na víkend: výstava vín

Kateřina Hradová
Houby si vypěstujete i doma

Houby si vypěstujete i doma

Redakce Abeceda zahrady
ExotikaZajímavostiZdraví
K čemu všemu se pěstují opuncie? Neuhodnete!

K čemu všemu se pěstují opuncie? Neuhodnete!

Kateřina Hradová
Zdraví
Hit poslední doby: převislý rozmarýn

Hit poslední doby: převislý rozmarýn

Kateřina Hradová
Ochutnali jste jarní salát z listů zběhovce lesního?

Ochutnali jste jarní salát z listů zběhovce lesního?

Redakce Abeceda zahrady
ExotikaZdraví
Hádanka: poznáte, z kterého stromu je tento list?

Hádanka: poznáte, z kterého stromu je tento list?

Kateřina Hradová
ExotikaZahrádkářův diář
Zelenina, která překvapí a pobaví: pěstujte nové, neobvyklé odrůdy

Zelenina, která překvapí a pobaví: pěstujte nové, neobvyklé odrůdy

Miroslav Štefan
Exotika
Ovocný salát s květy macešky

Ovocný salát s květy macešky

Redakce Abeceda zahrady
Zima na zahraděExotika
Na zimování zapomeňte: citrony vypěstujete i v paneláku!

Na zimování zapomeňte: citrony vypěstujete i v paneláku!

Jaromír Malich
Zahrádkářův diář
Grilovaná zelenina: aby byla v létě co nejlepší

Grilovaná zelenina: aby byla v létě co nejlepší

Kateřina Hradová
ExotikaZdraví
Zázvor lékařský: chutná i léčí

Zázvor lékařský: chutná i léčí

Redakce Abeceda zahrady
Zahrádkářův diářZdraví
Zahrádkářská sezona 2012: okurky

Zahrádkářská sezona 2012: okurky

Na výsev okurek je ještě dost času, ale vybrat si kultivary, které budete letos pěstovat, můžete už teď. Nezapomeňte, že okurky jsou náročné na pěstební podmínky: budou potřebovat dobře propustnou a vyhnojenou půdu.

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2012: vlastní rajče chutná nejlépe

Zahrádkářská sezona 2012: vlastní rajče chutná nejlépe

Od poloviny února do jeho konce je nejvhodnější doba k výsevu rajčat. Připravte si mělčí nádoby, květináčky či misky, do nichž nasypete písčitou kompostovanou zeminu, a na ni rozložte semena. Třeba novinky letošního roku.

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2012: ať žijí papriky

Zahrádkářská sezona 2012: ať žijí papriky

Těšíte se na novinky z říše paprik? Polovina února je ideální dobou vhodnou k výsevu semen této oblíbené zeleniny. Vyzkoušejte kultivary, které trh nabízí letos poprvé. Přímo od šlechtitelů na vaši zahrádku!

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diářZdraví
Zahrádkářská sezona 2012: zelenina kořenová, cibulová a listová

Zahrádkářská sezona 2012: zelenina kořenová, cibulová a listová

Nebaví vás zima? Netěší vás mráz a sníh? Věnujte se něčemu, co vám udělá radost: seznamte se s nově vyšlechtěnými kultivary zelenin, které mohou už letos růst i na vaší zahradě. Vybírat je z čeho, posuďte sami.

Kateřina Hradová
1...45678910

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |