Základ

Přečtěte si o tématu Základ. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Základ, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Základ.


Floristika
Jak na to: Přivítejte návštěvy i podzim girlandou

Jak na to: Přivítejte návštěvy i podzim girlandou

Chcete, aby vaše dveře byly upravené, krásné a romantické a jejich průchod aby byl požitkem? Stačí maličkost: Vytvořte si girlandu v podzimním hávu. Její zhotovení je nenáročné, výsledek úžasný.

Petra Škarková
Základ českých zahrádek: Rybíz bílý, červený a černý

Základ českých zahrádek: Rybíz bílý, červený a černý

Plody rybízu se od sebe neliší jen barvou a chutí. Mají rozdílné nároky na půdu a živiny, ale také každý z nich plodí na jiném dřevě. Poradíme vám, jaké odrůdy zvolit a jak řezat, aby rybízy dávaly co největší úrodu.

Irena Forejtová
Základní tipy pro výsadbu popínavých rostlin

Základní tipy pro výsadbu popínavých rostlin

Než se pustíme do výsadby popínavých růží, břečťanů, přísavníků, vistárií a trubačů, měli bychom zvážit některé nároky. Tady jsou alespoň ty základní.

Irena Forejtová
Výživa okurek: základ bohaté úrody

Výživa okurek: základ bohaté úrody

Kdo pěstuje okurky, spolehlivě potvrdí, že v nárocích na kvalitní a výživnou půdu je plodová zelenina nepřekonatelná. Poradíme vám proto, čím okurky nakrmit a co jim dopřát, aby rostly jako z vody.

Irena Forejtová
Zimní zahrady 4: kvalitní smlouva je základ

Zimní zahrady 4: kvalitní smlouva je základ

Zimní zahrada už dávno není jen záležitostí pro bohaté, v žádném případě však při jejím budování není důvod rozhazovat. Základem spokojenosti je sehnat kvalitní firmu za rozumnou cenu a uzavřít s ní dobrou smlouvu.

Petra Škarková
Jak "zadělat" na kompost, základ dobré úrody

Jak "zadělat" na kompost, základ dobré úrody

Nakupovat množství umělých hnojiv, případně shánět chlévský či koňský hnůj je poměrně nákladné – jak finančně, tak i časově. Není nic lepšího, než si vyrobit hnojivo z vlastních zdrojů a mít ho stále k dispozici.

Alena Menclová
Dlažba je základem zahrady

Dlažba je základem zahrady

Vhodné dláždění pěšin a chodníků odpovídá typu a použití zahrady. Rozhodně by mělo ladit s celkovou kompozicí, a naopak nenarušovat harmonii. Vhodná dlažba na sebe nepoutá pozornost. Je pouze třešničkou na dortu.

Redakce Abeceda zahrady

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |