Vysoká rostlina

Přečtěte si o tématu Vysoká rostlina. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Vysoká rostlina, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Vysoká rostlina.


Pivoňka na zahradě nemůže chybět

Pivoňka na zahradě nemůže chybět

Chcete trvalku, která vám vydrží na místě několik desítek let? Vysaďte si do zahrady půvabné, nenáročné a odolné pivoňky, které právě v tuto dobu začínají rozkvétat.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Září se hodí k výsadbě šuškardy

Září se hodí k výsadbě šuškardy

Šuškarda bývá také nazývána shorakvět – to proto, že vykvétá jako jedna z mála rostlin seshora dolů. Září je dobou vhodnou k její výsadbě.

Tereza Macháčková
ReceptyZajímavostiZdraví
Vyznáte se v kukuřici? Jak poznáte, že je zralá?

Vyznáte se v kukuřici? Jak poznáte, že je zralá?

Dlouho před tím, než Kolumbus objevil Ameriku, objevili její původní obyvatelé kukuřici. Jim tedy vděčíme za všechny dnes známé typy, vypěstované z původní divoké trávy. Díky velkozrnné kukuřici přestali lidé za potravou kočovat a usadili se jako zemědělci.

Alena Menclová
Exotika
Líčidlo: tuhle zvláštnost vám mohou přinést ptáci

Líčidlo: tuhle zvláštnost vám mohou přinést ptáci

Solitérních trvalek budících v zahradě pozornost není mnoho. Líčidlo jedlé (Phytolacca esculenta) se ale v posledních letech zabydluje na zahradách i ve volné přírodě. Co je to vlastně za rostlinu? Stojí za to ji mít?

Alena Menclová
Zdraví
Ledenec červený: seznamte se s novou zeleninou

Ledenec červený: seznamte se s novou zeleninou

Ledenec červený je širší veřejnosti téměř neznámý, byť je jeho pěstování prakticky bezproblémové.

Miroslav Štefan
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2012: okrasné rostliny milující slunce

Zahrádkářská sezona 2012: okrasné rostliny milující slunce

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diářZdraví
Zahrádkářská sezona 2012: zelenina kořenová, cibulová a listová

Zahrádkářská sezona 2012: zelenina kořenová, cibulová a listová

Nebaví vás zima? Netěší vás mráz a sníh? Věnujte se něčemu, co vám udělá radost: seznamte se s nově vyšlechtěnými kultivary zelenin, které mohou už letos růst i na vaší zahradě. Vybírat je z čeho, posuďte sami.

Kateřina Hradová
Recepty
Jak přijít na chuť kumquatu?

Jak přijít na chuť kumquatu?

S výrazným aroma exotického ovoce se můžete setkávat také doma, pokud se pustíte do pěstování. Na trpasličím pomeranči si pochutnáte i bez loupání, protože jeho kůra se dá jíst.

Petra Nachtmanová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Co s muškáty přes zimu? Začněte to řešit už v polovině září

Co s muškáty přes zimu? Začněte to řešit už v…

Muškáty neboli pelargonie a jejich zazimování řeší snad každý, kdo má balkonové rostliny. Jak postupovat, na co si dát pozor a co dělat, pokud rostlinu během „zimního spánku“ napadnou škůdci? Poradí nám zkušená pěstitelka Miloslava Valinová.

12.  9.  2018 | | 2 N/A
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |