Povidla

Přečtěte si o tématu Povidla. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Povidla, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Povidla.


ReceptySoutěžeZahrádkářův diářZdraví
Recepty z bezinek: Jak připravit likér, víno, džem a další dobroty

Recepty z bezinek: Jak připravit likér, víno, džem a další dobroty

Až půjdete ven na procházku, vezměte si košík a nasbírejte plody bezu černého. Lze z nich připravit víno, likér, kompot, povidla, džem, šťávu – možností je plno. Máme pro vás 10 zajímavých receptů, které jsme získali od vás, čtenářů.

Kateřina Hradová
Jak zavařovat v myčce? Je to jednodušší, než si myslíte | Zdroj: iStock

Jak zavařovat v myčce? Je to jednodušší, než si myslíte

Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i jinak? Zavařování v myčce je stále populárnější. Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso.

Lenka Chvostová
Špendlíky: polozapomenuté ovoce

Špendlíky: polozapomenuté ovoce

Málokdo dokáže špendlík stoprocentně poznat. V Čechách za něj často bývá považován myrobalán, na Moravě zase mirabelka. Naučíme vás, jak tyto druhy ovoce od sebe rozeznat, poradíme, jak špendlíky pěstovat a jak je použít.

Tereza Macháčková
Recepty
Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

Temně fialovo-černé bobulky černého bezu plné vitamínů v srpnu dozrávají. Keře jsou jimi doslova obsypané. Byla by proto škoda je nevyužít. Vyzkoušejte některý z receptů na netradiční dobroty z bezinek.

Lenka Chvostová
Sezóna grilování začíná: jaký typ grilu zvolit?

Sezóna grilování začíná: jaký typ grilu zvolit?

Konečně jsou tu vlahé večery a s nimi přicházející vůně grilovaných dobrot. Je lepší dřevěné uhlí, plyn nebo elektřina? Přehlídka grilů začíná.

Martin Hýbner
ReceptyZajímavostiZdraví
Bez černý a jeho využití: soutěžte s bezinkovými recepty

Bez černý a jeho využití: soutěžte s bezinkovými recepty

Bez černý je naše původní dřevina, která se ve volné přírodě vyskytuje v hojném množství. Pokud jí dáte šanci i na své zahradě, odvděčí se vám hned několika způsoby. Seznamte se s mnoha možnostmi jejího využití.

Kateřina Hradová
Zdraví
Švestka: jakou odrůdu si vybrat

Švestka: jakou odrůdu si vybrat

Švestka a slivoň – dva pojmy, které se často zaměňují. Vysvětlím vám, jaký je mezi nimi rozdíl, a poradím, jak pěstovat švestky na zahradě. Než nějakou odrůdu koupíte, ověřte si, jak se vypořádává s rozšířenou chorobou zvanou šarka.

Tereza Macháčková
FloristikaZdraví
Plodová růže přináší půvab i užitek

Plodová růže přináší půvab i užitek

O blížícím se podzimu neslyšíme rádi, i když je to období plné vůní a barev. Je to také čas sklizně ovoce i dalších, netradičních plodů – třeba právě šípků, jež nabízí plodové růže.

Alena Menclová
Skladujeme a konzumujeme jablka

Skladujeme a konzumujeme jablka

Naplnit sklep jablky ještě neznamená, že s nimi vydržíte až do příští sezony. Stačí špatné uskladění a máte po úrodě, kterou jste si tak vychvalovali. Co může, avšak nemusí vaše jablka postihnout?

Petra Nachtmanová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

10 rostlin, které budou na zahradě krásné, i když bude sucho a dojde voda

10 rostlin, které budou na zahradě krásné, i …

Bojíte se, že se vám zahrada promění v poušť, na níž nevydrží nic živého? V tropických letních dnech by se to snadno mohlo stát. Anebo na vedro vyzrajte a vsaďte na rostliny, které u nás nejsou doma, ale horké a suché léto doslova milují.

7.  7.  2019 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se na galerii úlovků ze sezóny 2019.

28.  5.  2019 |
Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Máte k dispozici meruňky, případně jiné ovoce, jež byste rádi vypálili? Povedeme vás krok za krokem: Od sběru ovoce přes návštěvu pálenice, kam přivezete kvalitní ovocný kvas, který je základem lahodné kořalky, až po lahvování.

16.  7.  2019 | | 1 N/A
V troubě, mikrovlnce i v myčce na nádobí. Zavařujte jako profíci

V troubě, mikrovlnce i v myčce na nádobí. Zav…

Schovejte si kousek léta na chladnější období roku, zavařte si plody, které nyní natrháte na zahrádce. Máme pro vás pár rad, jak na to.

12.  7.  2019 |
Jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila záplavou velkých květů?

Jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila zápl…

Ozdobí a provoní zahrádku, balkon, ale třeba i váš byt. Kromě toho je ale tato okrasná trvalka také léčivou aromatickou rostlinou a využití pro ni najdete i v kuchyni. Navíc odpuzuje hmyz. Poradíme vám, jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila záplavou velkých květů.

24.  5.  2019 |