Páska

Přečtěte si o tématu Páska. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Páska, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Páska.


15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

Zahradnictví tradičně nabízejí muškáty, petunie, surfinie, verbeny, lobelky a spoustu jiných letniček. Které vybrat? Samozřejmě rozhodující je orientace balkonu vůči světovým stranám, ale i tak si můžete vybírat z velkého množství rostlin. Pro inspiraci vám nabízíme výběr těch nejkrásnějších.

Irena Forejtová
Jak zabalit láhev jako dárek? Máme návod a galerii plnou vtipných nápadů | Zdroj: iStock

Jak zabalit láhev jako dárek? Máme návod a galerii plnou vtipných nápadů

Zapomeňte na nudné dárkové tašky a překvapte originálním balením. Hezky zabalená láhev, ať už jde o víno, whisky, šampus nebo třeba domácí koňak, totiž potěší hned dvakrát. A i když dárkové balení lahví vypadá složitě, není to žádná věda. S naším návodem to zvládnete!

Lenka Chvostová
Mějte Slunce pod kontrolou

Mějte Slunce pod kontrolou

Milujete léto, ale i přesto se doma nebo na terase nechcete koupat „ve vlastní šťávě“? Pak se zamyslete, zda nenastal správný čas pro nákup nové stínicí techniky.

Marcela Škardová
Pozvánky
Pelargonie zblízka. Víte, že se dají jíst?

Pelargonie zblízka. Víte, že se dají jíst?

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Melouny jsou poměrně málo pěstovanou zeleninou, navíc kvalitní sadbu nelze snadno získat. Jejich sazenice si proto naroubujte sami. Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek.

Miroslav Štefan
FloristikaZahrádkářův diář
Velikonoční aranžmá: snadné, rychlé, netradiční

Velikonoční aranžmá: snadné, rychlé, netradiční

Vymýšlíte, jak ozdobit stůl, dveře, okno či vrata, ale nelákají vás okoukané dekorace? Inspirujte se jedním z našich netradičních aranžmá. Za necelou hodinku získáte originální výzdobu, jíž přivítáte Velikonoce.

Petra Škarková
Zahrádkářův diář
Jarní roubování jabloní a dalších ovocných dřevin

Jarní roubování jabloní a dalších ovocných dřevin

Čas jarního roubování je tu. Připomeňte si, jak postupovat a nač si dát pozor, abyste při roubování jabloní byli úspěšní. Stačí dodržet pár zásad a především pracovat pečlivě. Většina z rad se dá použít i na další druhy.

Ota Beran
Pěstujeme pórek letní i zimní

Pěstujeme pórek letní i zimní

Z cibulových zelenin se sice pór pěstuje asi v nejmenší míře, ale získává si stále větší oblibu. Je to zelenina na chuť jemnější než cibule či česnek a mohou ji vcelku bez obav konzumovat i ti, jimž česnek nebo cibule nesvědčí.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Nové odrůdy v osivech: dopřejte si změnu

Nové odrůdy v osivech: dopřejte si změnu

Výrobci osiv připravili i pro letošní sezonu nové odrůdy zeleniny, bylinek a květin. Požádal jsem je, aby předvedli, s čím nás překvapí. A bylo toho dost – však se podívejte sami…

Jaromír Malich
Temperování venkovních ploch

Temperování venkovních ploch

Příchod mrazů je postrachem majitelů rodinných domů a zahrad. Skoncujte tedy jednou provždy se zamrzlým vodovodním potrubím i okapy či nebezpečně namrzlými schody a příjezdovou cestou.

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |