Oxid uhličitý

Přečtěte si o tématu Oxid uhličitý. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Oxid uhličitý, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Oxid uhličitý.


Jak pěstovat hlívu doma a na zahradě: Sklízet můžete už za dva týdny

Jak pěstovat hlívu doma a na zahradě: Sklízet můžete už za dva týdny

Úžasná polévka, smaženice, guláš, omáčka, ale třeba i karbanátky nebo sekaná. Z hlívy ústřičné se dá v kuchyni připravit téměř cokoliv. Navíc je tahle houba i velmi zdravá. Tak proč si ji nevypěstovat doma. Zvládne to každý a vybírat můžete hned z několika způsobů pěstování.

Lenka Chvostová
ReceptyZahrádkářův diář
Jak doma vyrobit ovocné víno

Jak doma vyrobit ovocné víno

Zvažujete, jak zpracovat padaná jablka, která se ve sklepě začínají kazit? Udělejte z nich domácí víno. Připravit ho můžete i ze sušených plodů, které jste nasbírali: z šípků, rakytníku, jeřabin i trnky. Za tři až šest týdnů si pochutnáte.

Edita Ježková
Zajímavosti
Tyhle rostliny vyčistí vzduch stejně dobře jako čistička

Tyhle rostliny vyčistí vzduch stejně dobře jako čistička

Pokojové rostliny dokážou ozdravit klima v místnosti. Zadrží prach, působí jako zvlhčovače a dokonce jsou schopné pohltit škodliviny z nábytku nebo eliminovat elektrosmog. Každá rostlina je přeborníkem na něco jiného.

Irena Forejtová
Jak ušetřit za topení?

Jak ušetřit za topení?

Ceny za energie a vytápění jsou každý rok stále vyšší a vyšší. Často ale zbytečně platíme víc, než musíme. Tentokrát vám proto poradíme, jak ušetřit za topení. Vyvarujte se chyb, které obvykle děláme.

Lenka Chvostová
Zdraví
8 rad, jak doma vyčistit vzduch, aby se vám lépe dýchalo

8 rad, jak doma vyčistit vzduch, aby se vám lépe dýchalo

I když ovzduší nad naší republikou není nejčistší, měli byste vědět, že vzduch v interiéru je až patnáctkrát horší. Ať už je to v bytě či v kanceláři. Obsahuje nejen nebezpečný kysličník uhličitý a všudypřítomný prach, ale také spousty škodlivin, které po vdechnutí vyvolávají velké množství zdravotních problémů, mezi nimi i čím dál tím častější alergie. Poradíme vám proto, jak vzduch udržet co nejčistší, i když nemáte k dispozici čističku.

Lenka Chvostová
Barevné listí podzimu: zahrada v červených odstínech

Barevné listí podzimu: zahrada v červených odstínech

Postupující podzim se loučí opravdu velkolepě: stále výraznější červená barva listů opadavých stromů a keřů zahradu ve slunečním svitu doslova prohřeje. I mlhavá rána jsou snesitelnější s optimistickou červení barevného listí.

Alena Menclová
Zahrádkářův diářZdraví
Jak poznat kvalitní burčák

Jak poznat kvalitní burčák

Zpříjemníte si rádi podzimní dny burčákem, ale nejste žádní znalci, a tak máte občas obavu, aby vás prodejci nenapálili? Ve Vinařství Jan Plaček jsme zjišťovali, jak má vypadat, vonět a chutnat kvalitní nešizený burčák.

Kateřina Hradová
Topení je přítel člověka

Topení je přítel člověka

Může se stát, že centrální topení nestačí vytápět místnosti ve vašem bytě či domě, nefunguje nebo ještě nenadešla topná sezona. To si pak budete muset vypomoct jiným topidlem. Jak ho vybrat a jak za jeho provoz neutratit půlku výplaty, víme my.

Ivan Verner
Plánujeme nová okna

Plánujeme nová okna

Aby byla nejen pěkná na pohled, ale také splňovala vše, co od nich čekáte, včetně správné funkce, věnujte jejich výběru dostatečný čas. Jak byste si měli nová okna vybírat a na co si dát pozor?

Marcela Škardová
Hádejte, co je na fotce: otvírá se před vámi nový pohled

Hádejte, co je na fotce: otvírá se před vámi nový pohled

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |