Opékání

Přečtěte si o tématu Opékání. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Opékání, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Opékání.


Pozvánky
Pálení čarodějnic: Kam vyrazit v Praze, Brně, Plzni a dalších městech | Zdroj: iStock

Pálení čarodějnic: Kam vyrazit v Praze, Brně, Plzni a dalších městech

Milujete oheň, dobrou zábavu, společnost lidí a opečené buřty? Vypravte se na pálení čarodějnic. Zjistili jsme pro vás, kde se rozhoří ty největší ohně a na co všechno se můžete těšit. Na řadě míst nebudou chybět koncerty a program pro děti.

Lenka Chvostová
Recepty
Grilovací sezóna začíná: Jaký gril pořídit?

Grilovací sezóna začíná: Jaký gril pořídit?

Někdo dává přednost opečeným špekáčkům na ohníčku, jiný zdravějšímu grilování. Pokud právě uvažujete o koupi grilu, poradíme vám, jak se zorientovat v základních typech a podle čeho gril vybírat.

Irena Forejtová
ReceptyZdraví
Houževnatec neboli shii-take: houba, co roste pořád

Houževnatec neboli shii-take: houba, co roste pořád

Nasbírat houby v lese je parádní zážitek. Ale léčivé shii-take můžeme sklízet doma ve sklepě kdykoli. A nejen pro houbovou chuť. Jsou skutečným pokladem přírodní medicíny.

Miroslav Hruška
Zahrádkářův diář
Výsadba stromků pod taktovkou Ikea

Výsadba stromků pod taktovkou Ikea

Kateřina Hradová
FloristikaZahrádkářův diářZdraví
Nebojte se Halloweena

Nebojte se Halloweena

Zanedlouho nastane nejmagičtější noc celého roku: Halloween. Za strašidlo se asi převlékat nebudete, ale co takhle dát šanci dýni, symbolu tohoto svátku? Dají se z ní snadno vyčarovat okrasné dekorace i chutné pokrmy.

Kateřina Hradová
Svatojánská noc mezi magickými bylinami

Svatojánská noc mezi magickými bylinami

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Tip redakce: Dárky pro všechny, kteří rádi grilují

Tip redakce: Dárky pro všechny, kteří rádi grilují

Grilování patří neodmyslitelně k létu – ale teď máme zimu a Vánoce za dveřmi. Přesto jde tato zábava s vánočním stromkem docela dobře dohromady, koupíte-li dárek pro milovníky voňavých specialit.

Alena Menclová
Tip redakce: I ryze praktický dárek má potěšit

Tip redakce: I ryze praktický dárek má potěšit

Ať už budete obdarovávat někoho, kdo uznává jen praktické dárky, nebo i vy sami považujete jiné typy dárků za mrhání penězi, hledejte mezi nimi takové, se kterými skutečně darujete také radost.

Zuzana Ottová
PozvánkyZahrádkářův diář
Pozvánka: Čarodějnice to rozjedou v Botanické zahradě

Pozvánka: Čarodějnice to rozjedou v Botanické zahradě

Redakce Abeceda zahrady
ReceptyZajímavosti
Proč chodit na houby? Doma rostou vždy a stále!

Proč chodit na houby? Doma rostou vždy a stále!

Už jste slyšeli o zázračných japonských houbách shiitake? Jsou to léčivé a královsky chutnající houby, které si můžeme vypěstovat doma z praktických bloků.

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A