Omáčka

Přečtěte si o tématu Omáčka. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Omáčka, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Omáčka.


Recepty
Recept na chutney z mirabelek nebo špendlíků. Skvěle se hodí pod maso i k zelenině

Recept na chutney z mirabelek nebo špendlíků. Skvěle se hodí pod maso i k zelenině

Žluté, drobné plody, které když se urodí, strom se pod jejich tíhou prohýbá. Jsou sladké, výrazné, přesto na ně v kuchyni často zapomínáme. Dejte jim šanci a vyzkoušejte prvotřídní chutney.

Lucie Kořistová
Recepty
Kimči je nabité vitamíny. Zkuste rychlý recept na tuto kvašenou zeleninu

Kimči je nabité vitamíny. Zkuste rychlý recept na tuto kvašenou zeleninu

Příprava kimči není náročná, tři kilogramy čínského (pekingského zelí) zpracujete a naložíte za 90 minut. Pak už stačí jen počkat, než zelenina zkvasí.

Redakce Abeceda zahrady
Recepty
Grilovací sezóna začíná: Jaký gril pořídit?

Grilovací sezóna začíná: Jaký gril pořídit?

Někdo dává přednost opečeným špekáčkům na ohníčku, jiný zdravějšímu grilování. Pokud právě uvažujete o koupi grilu, poradíme vám, jak se zorientovat v základních typech a podle čeho gril vybírat.

Irena Forejtová
Recepty
Vyzkoušejte 5 netradičních receptů z hrušek

Vyzkoušejte 5 netradičních receptů z hrušek

Petra Nachtmanová
ExotikaReceptyZdraví
Jak pěstovat čtyřboč aneb novozélandský špenát

Jak pěstovat čtyřboč aneb novozélandský špenát

Běžně užívané označení novozélandský špenát je pravdivé jen napůl. Se špenátem totiž tuto rostlinu spojuje pouze jejich obdobné využití v kuchyni. Jaké jsou tedy přednosti čtyřboče a jak ji pěstovat?

Zuzana Ottová
Recepty
Nastal čas grilování – zkuste to se zeleninou

Nastal čas grilování – zkuste to se zeleninou

Možná jste již na chuť grilované zeleniny přišli, možná se na to teprve chystáte. Bezmasé pochoutky vás jistě nezklamou, pokud budete vědět, jak si je správně připravit.

Petra Nachtmanová
ReceptyZdraví
Zahrada plná vitaminů: zimní zužitkování ovoce i zeleniny

Zahrada plná vitaminů: zimní zužitkování ovoce i zeleniny

I letos přijde chřipková epidemie. Vytáhněte proti ní do boje a zažeňte bacily vitaminy, které vám za vaši pěstitelskou práci poskytla zahrada. Které druhy ovoce a zeleniny byste neměli opomíjet?

Zuzana Ottová
Recepty
Papája: vyzkoušejte recepty, které prospějí vašemu zdraví

Papája: vyzkoušejte recepty, které prospějí vašemu zdraví

Petra Nachtmanová
Čínské zelí z české zahrádky: vypěstujte si ho!

Čínské zelí z české zahrádky: vypěstujte si ho!

Když se řekne zelí, většina z nás si vybaví typické bílé a fialové hlávky. Zkuste zasadit i exotičtější druhy; zrovna čínské zelí vás přesvědčí, že není zelí jako zelí.

Petra Nachtmanová
ReceptyZdraví
Kukuřice: seznamte se s plodinou prastarých kultur i moderního světa

Kukuřice: seznamte se s plodinou prastarých kultur i moderního světa

Ačkoliv kukuřice pochází z amerického kontinentu, zabydlela se i u nás. Obsahuje celou řadu důležitých látek a vyskytuje se v několika druzích. Už jste například slyšeli o modré kukuřici?

Petra Nachtmanová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |