Oběd

Přečtěte si o tématu Oběd. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Oběd, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Oběd.


Jak prostřít stůl na zahradě? Ty nejkrásnější letní tabule najdete v galerii

Jak prostřít stůl na zahradě? Ty nejkrásnější letní tabule najdete v galerii

Ať už se chystáte na zahradě uspořádat rodinný oběd, grilovačku s přáteli, narozeninovou oslavu nebo třeba rozlučku se svobodou, měli byste si dát záležet na tom, jak prostřete stůl, ke kterému hosté zasednou. Pro vaši inspiraci jsme našli více než padesát fotografií letně prostřených tabulí, které vám ukážou, jak na to. Podívejte se!

Lenka Chvostová
ReceptyZdraví
Česnek: Lék, životabudič i afrodiziakum

Česnek: Lék, životabudič i afrodiziakum

Léčivá moc česneku byla známa už ve starověku. Využijte ji i vy a zbavte se neduhů, které trápí váš organizmus. Připravili jsme pro vás recepty na sirupy a tinktury, které pomáhají při boji s kašlem, vysokým tlakem nebo při žaludečních potížích, na bolavé zuby i další trable.

Kateřina Hradová
Recepty
Jak pěstovat řapíkatý celer. Plus chutné recepty

Jak pěstovat řapíkatý celer. Plus chutné recepty

Celer bez bulev, jen se silným stonkem, který přesto nepostrádá jemnou typickou vůni, to je řapíkatý celer. Pěstuje se téměř stejně jako bulvový, a přesto je stále opomíjený. Poradíme vám, jak si ho vypěstovat i jak ho využít v kuchyni.

Irena Forejtová
Jak vyrobit týpí do dětského pokoje. Rychle a levně

Jak vyrobit týpí do dětského pokoje. Rychle a levně

Děti týpí milují. A když ho navíc mohou mít ve svém pokojíčku, jsou doslova v sedmém nebi. Udělejte jim proto radost a vyrobte jim ho. S naším návodem to hravě zvládnete za deset minut.

Lenka Chvostová
Jak vybrat správnou pánvičku? Inspirujte se v galerii

Jak vybrat správnou pánvičku? Inspirujte se v galerii

Teflonové, nerezové, litinové, smaltované, keramické, hliníkové… Materiálů, ze kterých se pánvičky vyrábí, je celá řada. A k tomu se ještě přidává množství různých tvarů a velikostí. Od nízké pánvičky na palačinky až po hluboký wok. Proto je třeba při její koupi postupovat s rozvahou.

Lenka Chvostová
ReceptyZajímavostiZdraví
Jak vyrobit česnekovou tinkturu: Sníží krevní tlak, cukr i cholesterol

Jak vyrobit česnekovou tinkturu: Sníží krevní tlak, cukr i cholesterol

To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Navíc ale obsahuje neuvěřitelné množství léčivých substancí, jejichž účinky využívali již před 5000 lety buddhističtí mniši. Tady je jejich recept na zázračnou tinkturu, který byl objeven v osmdesátých letech minulého století v tibetském klášteře vyrytý do kamenné destičky.

Lenka Chvostová
Proč je indukční varná deska tak skvělá

Proč je indukční varná deska tak skvělá

Určitě musíme uznat, že grilování na dřevěném uhlí má své kouzlo a že vaření v páře je nepopiratelně zdravé. Od doby, kdy si člověk na ohni poprvé cíleně upekl kus masa, je indukční ohřev zřejmě tou největší revolucí v přípravě jídla.

Ivan Verner
ReceptyZdraví
Vyzkoušejte výborné letní saláty z vlastní úrody

Vyzkoušejte výborné letní saláty z vlastní úrody

Alena Menclová
ReceptyZdraví
Oregano neboli staročeská dobromysl: léčivé koření

Oregano neboli staročeská dobromysl: léčivé koření

Dobromysl obecná známá jako koření oregano pocházející ze Středozemí roste na našich loukách. V zahradě se pěstuje od nepaměti jako zázračně léčivé koření.

Zuzana Ottová
ReceptyZdraví
Žaludky dostaly o svátcích zabrat, ulevte jim

Žaludky dostaly o svátcích zabrat, ulevte jim

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |