Nový přírůstek

Přečtěte si o tématu Nový přírůstek. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Nový přírůstek, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Nový přírůstek.


Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Proč a kdy řezat stromky meruněk? Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem.

Irena Forejtová
Exotika
Rozpoznáte? Orchidej, lilie, nebo trvalka?

Rozpoznáte? Orchidej, lilie, nebo trvalka?

Popusťte uzdu fantazii a zkuste si představit rostlinu, jejímž otcem by byl prostý český kokořík a matkou exotická orchidej. Po něm by zdědila stavbu těla, po ní krásu skvrnitých květů. Seznamte se: Tricyrtis hirta.

Kateřina Weinzetlová
Exotika
Jak pěstovat orchideje: pošesté nad čtenářskými dotazy

Jak pěstovat orchideje: pošesté nad čtenářskými dotazy

Dnes se dozvíte, jak se postarat o orchidej se špatnými kořeny i které hnojivo podpoří kvetení orchideje. Pokusíme se rozdělit sympodiálně rostoucí Zygopetalum a zmíníme se o kvetení dceřiných rostlinek keiki a o orchideji Degamoara.

Kateřina Weinzetlová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |