Nálev

Přečtěte si o tématu Nálev. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Nálev, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Nálev.


Patizony, nízkokalorické plody plné vitamínů. Jak je správně pěstovat?

Patizony, nízkokalorické plody plné vitamínů. Jak je správně pěstovat?

Patizon se znovu objevuje na našich zahrádkách. Obsahuje spoustu minerálů a vitamínů, má málo kalorií, chutná báječně a v kuchyni se dá upravit na mnoho způsobů. Za dobrých podmínek roste jako z vody a plodí jako o závod. Jak ho správně pěstovat, aby byl užitek co největší?

Irena Forejtová
Recepty
Jak si vyrobit vlastní pickles: pět nejlepších receptů na kvašenou zeleninu | Zdroj: iStock

Jak si vyrobit vlastní pickles: pět nejlepších receptů na kvašenou zeleninu

Máte rádi zkvašené okurky, kterým se lidově říká kvašáky? Pak vám určitě zachutná i další kvašená zelenina, která je velmi zdravá. Tady je pět receptů, které byste měli vyzkoušet.

Lenka Chvostová
Recepty
Jak udělat džem, sirup a likér z květů růží | Zdroj: iStock

Jak udělat džem, sirup a likér z květů růží

Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste ale, že růže můžete využít i v kuchyni? Přinášíme vám recept na růžový džem, sirup a rosolku.

Lenka Chvostová
Samosběr jahod: Kde si nasbírat jahody a ušetřit? Přehled míst v celé ČR | Zdroj: iStock

Samosběr jahod: Kde si nasbírat jahody a ušetřit? Přehled míst v celé ČR

Milujete čerstvé jahody? Pokud člověk nemá zahradu a nechce jahody kupovat v obchodě, nabízí se samosběr jahod. Přinášíme vám přehled míst v jednotlivých krajích České republiky, kde si můžete nasbírat jahody. Situace k 1. červnu 2020.

Lenka Chvostová
Recepty
Vyrobte si pampeliškový med. Oceníte ho při kašli i nachlazení | Zdroj: iStock

Vyrobte si pampeliškový med. Oceníte ho při kašli i nachlazení

Med z květů pampelišek si oblíbí všechny generace. Jeho výhodou je, že je levný a doma ho zvládne připravit opravdu každý. Recept je velmi jednoduchý, největší práci dá natrhat potřebné množství květů.

Lenka Chvostová
Jak pěstovat měsíček lékařský a kde všude nám pomůže?

Jak pěstovat měsíček lékařský a kde všude nám pomůže?

Kvete až do prvních mrazíků, je nenáročný, voňavý, prozáří každou zahradu, balkon či okno a navíc z něj můžete připravit hojivou mast, tinkturu, nálev, čaj nebo třeba koupel. Měsíček lékařský je totiž známý pro své antiseptické, antibakteriální, hojivé a protizánětlivé účinky. Určitě proto stojí za to zasadit si ho. Prozradíme vám, jak měsíček pěstovat.

Lenka Chvostová
Kombucha prospívá trávení, léčí i kožní problémy. Jak ji připravit?

Kombucha prospívá trávení, léčí i kožní problémy. Jak ji připravit?

Mluví se o ní téměř jako o zázraku, který dokáže léčit mnoho neduhů. Jak si připravit nápoj z kombuchy, abyste si mohli jeho účinky vyzkoušet na vlastní zažívání?

Lucie Kořistová
Recepty
Meruňkové čatný a meruňky ve sladkokyselém nálevu

Meruňkové čatný a meruňky ve sladkokyselém nálevu

Jak zpracovat meruňky? Většinou připravujeme džemy, marmelády a kompoty, sušíme je. Zkuste i něco jiného: meruňkové čatný a meruňky naložené ve sladkokyselém nálevu, obojí podávané k masům pečeným a grilovaným.

Kateřina Hradová
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu | Zdroj: iStock

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

Lenka Chvostová
Jak zavařovat v myčce? Je to jednodušší, než si myslíte | Zdroj: iStock

Jak zavařovat v myčce? Je to jednodušší, než si myslíte

Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i jinak? Zavařování v myčce je stále populárnější. Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso.

Lenka Chvostová
Exotické bromélie k nám přišly z Jižní Ameriky. Co dělat, aby kvetly?

Exotické bromélie k nám přišly z Jižní Ameriky. Co dělat, aby kvetly?

Napadlo by vás, že ananas patří mezi bromélie? Tedy mezi rostliny, které pěstujeme pro jejich velmi dekorativní květy a různě zbarvené listy nejrůznějších tvarů. Většina pochází z deštných pralesů Jižní a Střední Ameriky, přesto se některé druhy bromélií dají úspěšně pěstovat i v bytě.

Irena Forejtová
Zima na zahradě
Jak ušetřit sílu při odklízení sněhu aneb Vyberte si sněhovou frézu

Jak ušetřit sílu při odklízení sněhu aneb Vyberte si sněhovou frézu

Dlouho jsme čekali na sníh a najednou nevíme, co s ním. Kolik práce na to budeme muset vynaložit, nezáleží jen na množství sněhu, ale také na využití vhodných pomůcek.

Irena Forejtová
Zajímavosti
Jak naložit vajíčka, aby vydržela čerstvá až rok | Zdroj: iStock

Jak naložit vajíčka, aby vydržela čerstvá až rok

Cena vajíček opět stoupá. Vyšplhat se prý může až na deset korun za kus. Jak tedy zavčas zakonzervovat ta levná? Způsobů je hned několik. Vyberte si ten, který vám vyhovuje nejvíc.

Lenka Chvostová
Recepty
Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

Temně fialovo-černé bobulky černého bezu plné vitamínů v srpnu dozrávají. Keře jsou jimi doslova obsypané. Byla by proto škoda je nevyužít. Vyzkoušejte některý z receptů na netradiční dobroty z bezinek.

Lenka Chvostová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |