Muchovník

Přečtěte si o tématu Muchovník. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Muchovník, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Muchovník.


Exotika
Vypěstujte si chutné a zdravé plody muchovníku

Vypěstujte si chutné a zdravé plody muchovníku

Z téměř neznámého keře se u nás během posledních let stala oblíbená stálice našich zahrad. Muchovník je totiž velmi nenáročný a bude vám růst v podstatě kdekoli. Co byste o jeho pěstování i tak měli vědět a jak zpracovat jeho plody?

Andrea Zábranská
Zima na zahradě
Zimolez kamčatský chutná jak borůvky, je nenáročný na pěstování a plodí již v květnu

Zimolez kamčatský chutná jak borůvky, je nenáročný na pěstování a plodí již v květnu

Nedaří se vám pěstovat zahradní borůvky? Zimolez kamčatský je plně nahradí výbornou chutí i bohatou úrodou. S borůvkami ovšem nemá botanicky společného vůbec nic.

Alena Menclová
Zdraví
Bio zahrada: Jak pěstovat drobné ovoce bez chemie

Bio zahrada: Jak pěstovat drobné ovoce bez chemie

Jahody, maliny, ostružiny, angrešt, rybíz, kanadské a kamčatské borůvky, brusinky, arónie, aktinidie, dřín, rakytník a další, méně známé drobné ovoce, můžete na zahradě pěstovat bez použití chemických prostředků. Jak na to?

Edita Ježková
ExotikaFloristika
Cesmína: krásná, ale jedovatá

Cesmína: krásná, ale jedovatá

Zkuste pěstovat rostlinu, kterou využijete také jako dekoraci na Vánoce. U nás stále ještě neobvyklá cesmína (Ilex) ozdobí zimní zahradu svými plody (nejčastěji červenými) a s pomocí trnů odradí nezvané návštěvníky.

Tereza Macháčková
Soutěž o vstupenky na jarní Floru Olomouc: známe vítěze

Soutěž o vstupenky na jarní Floru Olomouc: známe vítěze

Kateřina Hradová
SoutěžeZahrádkářův diář
Jarní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Jarní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Od 28. dubna do 1. května 2011 se uskuteční jarní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup.

Kateřina Hradová
Představujeme: Subtropické zahradnictví Kruh

Představujeme: Subtropické zahradnictví Kruh

Subtropické zahradnictví Kruh se v posledních letech stalo oblíbeným cílem zahrádkářů z celé republiky, které zaujaly mnohé druhy a kultivary nabízených rostlin. Na historii i současnost zahradnictví jsem se zeptal majitele Pavla Berana.

Jaromír Malich

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |