Míchání

Přečtěte si o tématu Míchání. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Míchání, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Míchání.


Zdraví
Jak vyrobit domácí šípkové víno bez přidaných kvasinek

Jak vyrobit domácí šípkové víno bez přidaných kvasinek

Věděli jste, že z plodů šípkové růže se dá připravit nejen zdraví prospěšný čaj, ale také chutné víno? Návod na jeho přípravu je snadný. Potřebovat budete jen tři ingredience.

Lenka Chvostová
Recepty
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání | Zdroj: Archiv autora

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

Lucie Kořistová
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

Markéta Žídková
Recepty
Vyrobte si pampeliškový med. Oceníte ho při kašli i nachlazení | Zdroj: iStock

Vyrobte si pampeliškový med. Oceníte ho při kašli i nachlazení

Med z květů pampelišek si oblíbí všechny generace. Jeho výhodou je, že je levný a doma ho zvládne připravit opravdu každý. Recept je velmi jednoduchý, největší práci dá natrhat potřebné množství květů.

Lenka Chvostová
Trendy bydlení v roce 2020: In jsou dvoubarevné kuchyně, zemité barvy, samet i kov

Trendy bydlení v roce 2020: In jsou dvoubarevné kuchyně, zemité barvy, samet i kov

I váš byt může do nového roku vykročit v novém kabátě. Máme pro vás několik interiérových trendů, s nimiž rozhodně nešlápnete vedle nejen v roce 2020, ale ani v celém následujícím desetiletí.

Lucie Kořistová
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody | Zdroj: Pinterest

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

Lenka Chvostová
Jak na špendlíkovou marmeládu: Zkuste kořeněnou, anglickou nebo rychlou bez odpeckování | Zdroj: iStock

Jak na špendlíkovou marmeládu: Zkuste kořeněnou, anglickou nebo rychlou bez odpeckování

Chuťové se podobají švestkám, nejsou ale tak trpké. Mají příjemnou ovocnou vůni a nasládlou chuť. Výborné jsou čerstvé, skvěle chutnají v koláčích, buchtách a bublaninách, úplně nejlepší jsou ale v marmeládě, kterou si můžete vychutnávat po celý rok. Vypravte se proto na žluté špendlíky a uvařte si ji. Máme pro vás recepty na ty nejoblíbenější marmelády.

Lenka Chvostová
Jak vyčistit čalouněnou sedačku, aby vypadala zase jako nová

Jak vyčistit čalouněnou sedačku, aby vypadala zase jako nová

Skvrny od kávy, vína, limonády, pozůstatky různých zbytků jídla, otisky ušmudlaných dětských ručiček, čáry od voskovek, ale také usazený prach. I tak může vypadat vaše čalouněná sedací souprava po zimě, když na ni zasvítí slunce. Je proto nejvyšší čas pustit se do čištění, abyste jí vrátili původní barvu i vzhled. A my vám poradíme, jak na to.

Lenka Chvostová
ExotikaZajímavosti
Vypěstujte si kávovník: Káva vám doma zavoní hned třikrát

Vypěstujte si kávovník: Káva vám doma zavoní hned třikrát

Kávovník vypěstovaný doma zavoní poprvé, když pokvete, podruhé, až budete pražit jeho semena, a potřetí se jeho aroma rozvoní po celém bytě s uvařenou kávou.

Irena Forejtová
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku | Zdroj: iStock

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

Lenka Chvostová
ReceptySoutěžeZahrádkářův diářZdraví
Recepty z bezinek: Jak připravit likér, víno, džem a další dobroty

Recepty z bezinek: Jak připravit likér, víno, džem a další dobroty

Až půjdete ven na procházku, vezměte si košík a nasbírejte plody bezu černého. Lze z nich připravit víno, likér, kompot, povidla, džem, šťávu – možností je plno. Máme pro vás 10 zajímavých receptů, které jsme získali od vás, čtenářů.

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A