Med

Přečtěte si o tématu Med. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Med, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Med.


Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

Markéta Žídková
Pozvánky
Farmářské trhy v Brně: Kde jsou, kdy a co tam seženete | Zdroj: iStock

Farmářské trhy v Brně: Kde jsou, kdy a co tam seženete

I když metropolí farmářských trhů je především Praha, ani obyvatelé Brna nepřijdou zkrátka. Nakoupit si kvalitní regionální potraviny a produkty lokálních farmářů mohou téměř v každé městské části a nabídka je opravdu široká. Kde všude farmářské trhy najdete, kdy se konají a co všechno tam seženete? Přinášíme přehled všech míst.

Lenka Chvostová
Zdraví
Jak sklízet rakytník a na co všechno ho použít?

Jak sklízet rakytník a na co všechno ho použít?

Každý, kdo pěstuje rakytník, vám potvrdí, že jeho sklizeň není úplně snadná. Dá se vůbec toto ovoce, které v sobě skrývá vitaminy, karoten, třísloviny i stopové prvky, sklidit snadno a rychle? A na co všechno jeho plody můžeme použít?

Alena Menclová
Farmářské trhy v Praze: Kde je najdete, kdy se konají a co na nich seženete

Farmářské trhy v Praze: Kde je najdete, kdy se konají a co na nich seženete

V metropoli jsou skoro dvě desítky farmářských trhů, na nichž seženete potraviny od lokálních zemědělců. Kde je najdete, kdy se konají a co všechno tam seženete? Přinášíme přehled všech míst.

Lenka Chvostová
Recepty
Vyrobte si pampeliškový med. Oceníte ho při kašli i nachlazení | Zdroj: iStock

Vyrobte si pampeliškový med. Oceníte ho při kašli i nachlazení

Med z květů pampelišek si oblíbí všechny generace. Jeho výhodou je, že je levný a doma ho zvládne připravit opravdu každý. Recept je velmi jednoduchý, největší práci dá natrhat potřebné množství květů.

Lenka Chvostová
Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Je první jarní rostlinou, kterou můžeme konzumovat. Řeč je o česneku medvědím.

Irena Forejtová
Jak vyrobit meduňkové víno | Zdroj: iStock

Jak vyrobit meduňkové víno

Čaj z meduňky už pil asi každý z nás. Uklidňuje, přivolává spánek, přináší příjemné sny. Věděli jste ale, že si z ní snadno můžete vyrobit i léčivé víno? Recept na něj najdete v našem článku.

Lenka Chvostová
ZajímavostiZdraví
Jak připravit vynikající med z květů černého bezu | Zdroj: iStock

Jak připravit vynikající med z květů černého bezu

Na nachlazení, kašel, horečku i bolest v krku. Med z květů černého bezu je nejen chutný a voňavý, ale i zdravý. A jeho výroba nevyjde vůbec draze.

Lenka Chvostová
Proč na zahradě pěstovat medonosné rostliny

Proč na zahradě pěstovat medonosné rostliny

Alena Menclová
FloristikaZahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2012: ostálky, dokonce i s medailí

Zahrádkářská sezona 2012: ostálky, dokonce i s medailí

Kateřina Hradová
Med z bezových květů s lipovou příchutí

Med z bezových květů s lipovou příchutí

Kateřina Hradová
Recepty
Využijte volného dne a připravte si pampeliškový med!

Využijte volného dne a připravte si pampeliškový med!

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Meduňka je nenáročná bylinka, která má specifickou vůni po citronech a medu. Zkuste jí vylepšit tvarohový koláč.

Kateřina Hradová
Znáte exotickou lahůdku jménem palmový med?

Znáte exotickou lahůdku jménem palmový med?

Již od pradávna zná lidstvo léčivé vlastnosti včelího medu. Využívali je Egypťané, Číňané, Řekové, Arabové, Římané či američtí Indiáni. Jistě vás nepřekvapí květový ani smíšený med, ale co takhle palmový?

Petra Nachtmanová
Připravujeme medovník – oblíbený zákusek pro zahradní party

Připravujeme medovník – oblíbený zákusek pro zahradní party

Milujete medovník? Kdo by odolal vůni tohoto delikátního moučníku s medově kořenitou vůní a sladkou chutí mléčného krému? Připravit si jej můžeme sami a o víkendech s ním překvapit hosty na zahradní party.

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |