Malý plod

Přečtěte si o tématu Malý plod. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Malý plod, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Malý plod.


Patizony, nízkokalorické plody plné vitamínů. Jak je správně pěstovat?

Patizony, nízkokalorické plody plné vitamínů. Jak je správně pěstovat?

Patizon se znovu objevuje na našich zahrádkách. Obsahuje spoustu minerálů a vitamínů, má málo kalorií, chutná báječně a v kuchyni se dá upravit na mnoho způsobů. Za dobrých podmínek roste jako z vody a plodí jako o závod. Jak ho správně pěstovat, aby byl užitek co největší?

Irena Forejtová
Floristika
Tipy na výrobu dušičkových věnečků

Tipy na výrobu dušičkových věnečků

Pěkný dušičkový věnec si můžete vyrobit různými způsoby. Vyberte si z našich tipů ten, který se vám líbí nejvíc, a pusťte se do toho. Uvidíte, že to vůbec není složité a ani nákladné. Většinu materiálu, který budete k práci potřebovat, totiž získáte na procházce lesem.

Kateřina Hradová
Exotika
Olivovníků se nebojte, v květináči porostou i u nás

Olivovníků se nebojte, v květináči porostou i u nás

Olivovník vám dokáže, že nejen pomocí jehličnanů můžete na svůj balkon či terasu vnést noblesní prvek. Jedna z nejstarších kulturních rostlin zaujme svou stříbřitou barvou a duchem jižních krajů.

Zuzana Ottová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2011: představujeme nové odrůdy zelenin

Zahrádkářská sezona 2011: představujeme nové odrůdy zelenin

Stejně jako loni jsem i letos oslovil firmy vyrábějící osiva, aby na webu AbecedaZahrady.cz prezentovaly svoje novinky pro nadcházející sezonu. Přibylo více než dvacet odrůd zelenin, jež můžete zkusit prvně vypěstovat. Které to jsou?

Jaromír Malich
Zahrádkářská sezona 2010: představujeme vám nové odrůdy zelenin

Zahrádkářská sezona 2010: představujeme vám nové odrůdy zelenin

I letos vám představíme nové odrůdy zelenin, bylin a květin, jež se objeví v prodeji. Co se osiva zelenin týče, šlechtitelské firmy nezahálely; nabízejí víc než čtyřicet novinek, které jsou vysoce výnosné, odolné proti různým chorobám a snesou i chladnější klima.

Jaromír Malich
Mandloně: stromy dvou tváří

Mandloně: stromy dvou tváří

Sladká jádra plodů mandloní jsou po celém světě vyhledávanou pochoutkou, hořká pak nebezpečným jedem. Stromy obsypané na jaře květy jsou však vždy potěchou pro oči.

Zuzana Ottová
Voňaví společníci

Voňaví společníci

Zapomeňte na umělé osvěžovače vzduchu a ponechte starost o vůni domova na pokojových rostlinách.

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |