Lžíce

Přečtěte si o tématu Lžíce. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Lžíce, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Lžíce.


Recepty
Kimči je nabité vitamíny. Zkuste rychlý recept na tuto kvašenou zeleninu

Kimči je nabité vitamíny. Zkuste rychlý recept na tuto kvašenou zeleninu

Příprava kimči není náročná, tři kilogramy čínského (pekingského zelí) zpracujete a naložíte za 90 minut. Pak už stačí jen počkat, než zelenina zkvasí.

Redakce Abeceda zahrady
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

Markéta Žídková
Recepty
Meruňkové čatný a meruňky ve sladkokyselém nálevu

Meruňkové čatný a meruňky ve sladkokyselém nálevu

Jak zpracovat meruňky? Většinou připravujeme džemy, marmelády a kompoty, sušíme je. Zkuste i něco jiného: meruňkové čatný a meruňky naložené ve sladkokyselém nálevu, obojí podávané k masům pečeným a grilovaným.

Kateřina Hradová
Nejkrásnější dřevěné nádobí: Kde a za kolik ho koupit? | Zdroj: Archiv firem

Nejkrásnější dřevěné nádobí: Kde a za kolik ho koupit?

Co můžete mít v kuchyni ze dřeva, je škoda kupovat z plastu. Každý kousek tak bude jedinečný, ručně vyrobený. Našli jsme pro vás ty nejlepší kousky, které budou slušet vaší kuchyni.

Lucie Kořistová
Jak na špendlíkovou marmeládu: Zkuste kořeněnou, anglickou nebo rychlou bez odpeckování | Zdroj: iStock

Jak na špendlíkovou marmeládu: Zkuste kořeněnou, anglickou nebo rychlou bez odpeckování

Chuťové se podobají švestkám, nejsou ale tak trpké. Mají příjemnou ovocnou vůni a nasládlou chuť. Výborné jsou čerstvé, skvěle chutnají v koláčích, buchtách a bublaninách, úplně nejlepší jsou ale v marmeládě, kterou si můžete vychutnávat po celý rok. Vypravte se proto na žluté špendlíky a uvařte si ji. Máme pro vás recepty na ty nejoblíbenější marmelády.

Lenka Chvostová
ReceptyZahrádkářův diář
Jak připravit hravý třešňový likér

Jak připravit hravý třešňový likér

Přemýšlíte, jak využít následující dva volné dny? Pusťte se do přípravy lahodného třešňového likéru. Je snadná a velmi rychlá. Pokud u vás zrají třešně dřív a máte je už zpracované, použijte višně, rybíz nebo maliny.

Kateřina Hradová
Jak si uchovat krásnou vůni levandule: 5 super receptů na levandulový olej, peeling i tinkturu | Zdroj: Istockphoto.com

Jak si uchovat krásnou vůni levandule: 5 super receptů na levandulový olej, peeling i tinkturu

Milujete vůni levandule a mrzí vás, že květy zase brzy odkvetou? Máme pro vás 5 užitečných a hezkých věcí, které z levandule můžete vyrobit, takže si vůně můžete užívat dlouhé měsíce!

Lucie Kořistová
Recepty
Recept, který musíte vyzkoušet: Bezinková limonáda

Recept, který musíte vyzkoušet: Bezinková limonáda

Květy bezu černého si možná běžně sušíte nebo z nich děláte bezinkový sirup. Vyzkoušeli jste ale už někdy domácí bezinkovou limonádu? Pokud ne, neváhejte a pusťte se do její přípravy. Je výborná a ve vedru vás osvěží.

Kateřina Hradová
Zdraví
Pesto z medvědího česneku, polévka, pomazánka i léčivá tinktura. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty! | Zdroj: Shutterstock

Pesto z medvědího česneku, polévka, pomazánka i léčivá tinktura. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty!

Úžasně voní a skvěle chutná. Navíc obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a má příznivé účinky na náš organismus. Nepropásněte sezónu téhle nejsilnější jarní bylinky, která právě začíná růst, a vypravte se pro medvědí česnek na trh nebo do lesa. Poradíme vám, jak ho využít.

Lenka Chvostová
ReceptyZdraví
Česnek: Lék, životabudič i afrodiziakum

Česnek: Lék, životabudič i afrodiziakum

Léčivá moc česneku byla známa už ve starověku. Využijte ji i vy a zbavte se neduhů, které trápí váš organizmus. Připravili jsme pro vás recepty na sirupy a tinktury, které pomáhají při boji s kašlem, vysokým tlakem nebo při žaludečních potížích, na bolavé zuby i další trable.

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech z některých lokalit konečně nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky ze srpna 2019.

16.  8.  2019 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

13.  8.  2019 |
Vypěstujte si vlastní houby na zahradě. Pořiďte si sadbu hřibů či křemenáčů

Vypěstujte si vlastní houby na zahradě. Pořiď…

Domácí úroda má tu výhodu, že není závislá na počasí. Podmínky vhodné pro růst hub totiž můžete snadno simulovat. Nejčastěji se pěstují žampiony a hlíva ústřičná. Pokud máte pár vzrostlých stromů, můžete koupit sadbu hřibovitých hub, která se prodává v práškové variantě či jako suspenze s živými zárodky.

15.  9.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

26.  8.  2019 |