Letní řez

Přečtěte si o tématu Letní řez. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Letní řez, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Letní řez.


Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Proč a kdy řezat stromky meruněk? Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem.

Irena Forejtová
Řez ovocných stromů – kdy, které a jak

Řez ovocných stromů – kdy, které a jak

Děláte si starosti, jak udržet pěkný tvar ovocného stromku? Vysvětlíme vám, proč se vlastně řez dělá, kdy je ten správný termín a které tvary stromků se bez řezu neobejdou.

Irena Forejtová
Zahrádkářův diář
Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Duben je nejvhodnějším obdobím k jarnímu ošetření jádrovin proti pozdějšímu výskytu škůdců a chorob. Jen zdravé stromy vám dají zdravou úrodu. Zaměřte se na výskyt nemocí jádrovin opakujících se téměř každým rokem, čas je i na likvidaci každoročních škůdců. Ti nejenže oslabují rostliny, ale přenášejí i další choroby.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Jak se v červnu postarat o rostliny

Jak se v červnu postarat o rostliny

V červnu bývá na zahradě překrásně. Dopřejte si po práci zasloužený odpočinek – kde jinde než mezi květinami. Snad to počasí dovolí!

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
I okrasné keře potřebují jarní řez: jak postupovat?

I okrasné keře potřebují jarní řez: jak postupovat?

Pravidelný řez okrasných keřů zajistí bohaté kvetení a pěkný vzhled rostlin po dlouhá léta. Záleží ovšem na tom, jaké keře pěstujete a kdy kvetou – jedině správným řezem ve správnou dobu totiž docílíte kýženého výsledku.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Postupujete správně při zimním řezu ovocných stromů?

Postupujete správně při zimním řezu ovocných stromů?

Únor a březen jsou optimální období pro zimní řez ovocných stromů, zvaný též jarní nebo předjarní. Odstraňte nemocné nebo zastíněné větve, u mladých stromů zformujte korunu, starší zmlaďte. Nezapomeňte ani na drobné ovoce.

Edita Ježková
Zdraví
Švestka: jakou odrůdu si vybrat

Švestka: jakou odrůdu si vybrat

Švestka a slivoň – dva pojmy, které se často zaměňují. Vysvětlím vám, jaký je mezi nimi rozdíl, a poradím, jak pěstovat švestky na zahradě. Než nějakou odrůdu koupíte, ověřte si, jak se vypořádává s rozšířenou chorobou zvanou šarka.

Tereza Macháčková
Zahrádkářův diář
Letní řez pnoucích a okrasných keřů

Letní řez pnoucích a okrasných keřů

Pro většinu keřů a pnoucích rostlin pěstovaných v zahradách právě nastává doba letního řezu. Udržujeme jím tvar rostlin, podporujeme je v bohatším kvetení, zlepšujeme jejich zdravotní stav a prodlužujeme jim věk.

Alena Menclová
Péče o popínavé a pnoucí rostliny do zahrad od A do Z

Péče o popínavé a pnoucí rostliny do zahrad od A do Z

Duben je ten pravý měsíc pro nákup víceletých popínavek. Jak ale dobře vybrat? Kam je umístit? Má výsadba svá pravidla? Budu je muset stříhat? Kdy a jak? Nepoškodí zeď? Jejich výhody a nevýhody?

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A