Kvašení

Přečtěte si o tématu Kvašení. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Kvašení, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Kvašení.


Zdraví
Jak vyrobit domácí šípkové víno bez přidaných kvasinek

Jak vyrobit domácí šípkové víno bez přidaných kvasinek

Věděli jste, že z plodů šípkové růže se dá připravit nejen zdraví prospěšný čaj, ale také chutné víno? Návod na jeho přípravu je snadný. Potřebovat budete jen tři ingredience.

Lenka Chvostová
Recepty
Jak si vyrobit vlastní pickles: pět nejlepších receptů na kvašenou zeleninu | Zdroj: iStock

Jak si vyrobit vlastní pickles: pět nejlepších receptů na kvašenou zeleninu

Máte rádi zkvašené okurky, kterým se lidově říká kvašáky? Pak vám určitě zachutná i další kvašená zelenina, která je velmi zdravá. Tady je pět receptů, které byste měli vyzkoušet.

Lenka Chvostová
ReceptyZdraví
Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

Kateřina Hradová
Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

Lucie Kořistová
Recepty
Kimči je nabité vitamíny. Zkuste rychlý recept na tuto kvašenou zeleninu

Kimči je nabité vitamíny. Zkuste rychlý recept na tuto kvašenou zeleninu

Příprava kimči není náročná, tři kilogramy čínského (pekingského zelí) zpracujete a naložíte za 90 minut. Pak už stačí jen počkat, než zelenina zkvasí.

Redakce Abeceda zahrady
ReceptyZahrádkářův diář
Jak doma vyrobit ovocné víno

Jak doma vyrobit ovocné víno

Zvažujete, jak zpracovat padaná jablka, která se ve sklepě začínají kazit? Udělejte z nich domácí víno. Připravit ho můžete i ze sušených plodů, které jste nasbírali: z šípků, rakytníku, jeřabin i trnky. Za tři až šest týdnů si pochutnáte.

Edita Ježková
Špendlíky: Polozapomenuté ovoce

Špendlíky: Polozapomenuté ovoce

Málokdo dokáže špendlík stoprocentně poznat. V Čechách za něj často bývá považován myrobalán, na Moravě zase mirabelka. Naučíme vás, jak tyto druhy ovoce od sebe rozeznat, poradíme, jak špendlíky pěstovat a jak je použít.

Tereza Macháčková
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Máte k dispozici meruňky, případně jiné ovoce, jež byste rádi vypálili? Povedeme vás krok za krokem: Od sběru ovoce přes návštěvu pálenice, kam přivezete kvalitní ovocný kvas, který je základem lahodné kořalky, až po lahvování.

Kateřina Hradová
Jak správně udělat domácí kvašenou zeleninu | Zdroj: iStock

Jak správně udělat domácí kvašenou zeleninu

Je vynikající, levná, rychle hotová, neobsahuje žádnou chemii, má prokázané protirakovinotvorné účinky a vyrobit si ji můžete během celého roku. Zvládne to opravdu každý. Stačí jen vědět, jak na to, a dodržet správný postup.

Lenka Chvostová
Zahrádkářův diářZdraví
Jak poznat kvalitní burčák

Jak poznat kvalitní burčák

Zpříjemníte si rádi podzimní dny burčákem, ale nejste žádní znalci, a tak máte občas obavu, aby vás prodejci nenapálili? Ve Vinařství Jan Plaček jsme zjišťovali, jak má vypadat, vonět a chutnat kvalitní nešizený burčák.

Kateřina Hradová
ReceptyZdraví
Jak připravit šípkové víno

Jak připravit šípkové víno

Využijte podzimních dnů, kdy neprší, a vydejte se na procházku do přírody. S sebou si vezměte košík, abyste byli připraveni, pokud objevíte šípkové keře s pěkně vybarvenými, tvrdými plody.

Kateřina Hradová
Zdraví
To nejlepší z ovoce a zeleniny získáte odšťavňováním

To nejlepší z ovoce a zeleniny získáte odšťavňováním

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A