Kvalitní materiál

Přečtěte si o tématu Kvalitní materiál. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Kvalitní materiál, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Kvalitní materiál.


Jak vybrat markýzu na terasu nebo balkon? Řešte UV filtr a impregnaci | Zdroj: iStock

Jak vybrat markýzu na terasu nebo balkon? Řešte UV filtr a impregnaci

Venkovní markýzy se stávají čím dál oblíbenější a zájem o ně neustále roste. Není divu. Nejenže vám venku zajistí příjemný stín, ale také účinně zabrání přehřívání interiéru. Jak si však vybrat ten správný typ markýzy? Poradíme vám!

Lenka Chvostová
Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

Naštěstí je letos stále ještě spousta sněhu, takže toho můžeme využít a postavit dětem iglú. Nepotřebujete velké stavitelské schopnosti ani spoustu náčiní, stavbu zvládne vybudovat i jeden člověk.

Lenka Chvostová
Stínění domu pro každého

Stínění domu pro každého

Malý nebo větší domov - každý potřebuje určitou ochranu před sluncem. A pokud vám žaluzie, rolety nebo jiná stínicí technika dosluhuje, zamyslete se, co nového byste si mohli pořídit.

Marcela Škardová
Postřikovač vhodný pro zahrádkáře

Postřikovač vhodný pro zahrádkáře

Nezbytnou pomůckou k ošetření užitkových i okrasných rostlin je postřikovač. Bude se vám hodit nejen k aplikaci léčebných látek na zvolené exempláře, ale také k přihnojování na list nebo k rosení rostlin v pokoji, skleníku či zimní zahradě.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Pět rad, které vám zajistí úspěšné předpěstování rostlin

Pět rad, které vám zajistí úspěšné předpěstování rostlin

Na začátku února přichází čas k předpěstování zeleniny a okrasných rostlin. Promeškáte-li správnou dobu, rostliny nepokvetou či nezaplodí v očekávaných termínech. Co budete k předpěstování potřebovat, jak správně postupovat a čeho se vyvarovat, se dočtete v dnešním článku.

Jaromír Malich
Zahrádkářův diářZajímavosti
Připravte na sezonu pítka a koupadla

Připravte na sezonu pítka a koupadla

Kateřina Hradová
Jaro na zahradě

Jaro na zahradě

Inzerce
Zahrádkářův diář
Jarní roubování jabloní a dalších ovocných dřevin

Jarní roubování jabloní a dalších ovocných dřevin

Čas jarního roubování je tu. Připomeňte si, jak postupovat a nač si dát pozor, abyste při roubování jabloní byli úspěšní. Stačí dodržet pár zásad a především pracovat pečlivě. Většina z rad se dá použít i na další druhy.

Ota Beran
Soutěže
Soutěž: Nevíte, kam dát nové rostliny? Pořiďte si květinové kapsáře!

Soutěž: Nevíte, kam dát nové rostliny? Pořiďte si květinové kapsáře!

Že je neznáte? Jedná se o zcela nový výrobek, jenž potěší zvláště ty pěstitele, kteří nemají pro rostliny místa nazbyt, ale přesto touží po domácnosti plné zeleně. Kapsář pověsíte například na zeď, kde bude sloužit jako obal na zvolenou rostlinu.

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Pořizujeme skleník II: jaké materiály vybrat

Pořizujeme skleník II: jaké materiály vybrat

Zahrada a na ní skleník, sen mnoha zahrádkářů. Jakou konstrukci ale zvolit – profily hliníkové, ocelové, žárově zinkovaný plech? Dveře posuvné či na pantech, sklo rozptylové nebo komůrkový polykarbonát? Na otázky vám odpoví náš seriál.

František Kladiva

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |