Kuprikol

Přečtěte si o tématu Kuprikol. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Kuprikol, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Kuprikol.


Zásady úspěšného pěstování rajčat na balkoně

Zásady úspěšného pěstování rajčat na balkoně

Někteří z vás nemají k dispozici zahradu, a přesto by rádi vypěstovali vlastní rajská jablíčka. Máte-li balkon, je problém vyřešen – musíte jen vědět, jak se o rostliny správně postarat.

Jaromír Malich
Zahrádkářův diář
Proti kadeřavosti chraňte broskvoně i zjara. Co je třeba udělat?

Proti kadeřavosti chraňte broskvoně i zjara. Co je třeba udělat?

Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní, napadajících stromy bez rozdílu odrůdy a věku, je kadeřavost. Ochrana proti ní je možná a účinná, seznámíte-li se s vývojem jejího původce a dodržíte-li termíny ošetření stromů.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Duben je nejvhodnějším obdobím k jarnímu ošetření jádrovin proti pozdějšímu výskytu škůdců a chorob. Jen zdravé stromy vám dají zdravou úrodu. Zaměřte se na výskyt nemocí jádrovin opakujících se téměř každým rokem, čas je i na likvidaci každoročních škůdců. Ti nejenže oslabují rostliny, ale přenášejí i další choroby.

Alena Menclová
Choroby plodové zeleniny – chemická ochrana

Choroby plodové zeleniny – chemická ochrana

Rajčata, papriky a okurky jsou oblíbenou zeleninou v našich zahradách. Jenže právě tyto chutné plody napadají choroby nejčastěji. Jak je ochránit?

Martin Hýbner
Pěstujte s námi: okurky nakládačky od semene ke sklizni

Pěstujte s námi: okurky nakládačky od semene ke sklizni

Okurka je velice oblíbenou teplomilnou plodinou, na které si každý pochutná. Pokud jste si na pěstování nakládaček zatím netroufli, po přečtení našeho článku určitě změníte názor a pustíte se do toho.

Jaromír Malich
Zdraví
Celer: pěstování od výsevu po sklizeň

Celer: pěstování od výsevu po sklizeň

Celer patří s mrkví a petrželí k nejpoužívanějším kořenovým zeleninám. Ať už se letos rozhodnete pro celer bulvový, řapíkatý či listový, poradíme vám, jak jej pěstovat od výsevu semen až po dobu sklizně.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Plíseň na zelenině: jak jí vzdorovat?

Plíseň na zelenině: jak jí vzdorovat?

Nynější počasí připomíná houpačku. Chvíli vydrží slunečné dny s vysokými teplotami, pak následují vydatné deště a ochlazení. A právě kombinace vlhka a tepla napomáhá vzniku plísní na zelenině. Chcete vědět, jak s nimi úspěšně bojovat?

Jaromír Malich
Pěstitelé meruněk se bojí mrtvice

Pěstitelé meruněk se bojí mrtvice

Mnozí z vás to jistě znají: vysadíte meruňku a už v duchu vidíte vyrovnané řady kompotů ve sklepě, těšíte se na vynikající meruňkové knedlíky a koláče. Dočkáte se prvních plodů a první sklizně. Najednou je ale všechno jinak.

Alena Menclová
Nejčastější choroby a škůdci zeleniny na zahradě

Nejčastější choroby a škůdci zeleniny na zahradě

Předpěstované sazenice pěkně rostou, záhony na výsadbu se chystají a některé skleníky už jsou osázené. Seznamte se proto s těmi, kdo nejčastěji ohrožují úrodu: choroby a škůdci zeleniny jsou v pohotovosti od časného jara.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |