Kuprikol

Přečtěte si o tématu Kuprikol. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Kuprikol, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Kuprikol.


Zahrádkářův diář
Proti kadeřavosti chraňte broskvoně i zjara. Co je třeba udělat?

Proti kadeřavosti chraňte broskvoně i zjara. Co je třeba udělat?

Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní, napadajících stromy bez rozdílu odrůdy a věku, je kadeřavost. Ochrana proti ní je možná a účinná, seznámíte-li se s vývojem jejího původce a dodržíte-li termíny ošetření stromů.

Alena Menclová
Zásady úspěšného pěstování rajčat na balkoně

Zásady úspěšného pěstování rajčat na balkoně

Někteří z vás nemají k dispozici zahradu, a přesto by rádi vypěstovali vlastní rajská jablíčka. Máte-li balkon, je problém vyřešen – musíte jen vědět, jak se o rostliny správně postarat.

Jaromír Malich
Zahrádkářův diář
Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Duben je nejvhodnějším obdobím k jarnímu ošetření jádrovin proti pozdějšímu výskytu škůdců a chorob. Jen zdravé stromy vám dají zdravou úrodu. Zaměřte se na výskyt nemocí jádrovin opakujících se téměř každým rokem, čas je i na likvidaci každoročních škůdců. Ti nejenže oslabují rostliny, ale přenášejí i další choroby.

Alena Menclová
Choroby plodové zeleniny – chemická ochrana

Choroby plodové zeleniny – chemická ochrana

Rajčata, papriky a okurky jsou oblíbenou zeleninou v našich zahradách. Jenže právě tyto chutné plody napadají choroby nejčastěji. Jak je ochránit?

Martin Hýbner
Pěstujte s námi: okurky nakládačky od semene ke sklizni

Pěstujte s námi: okurky nakládačky od semene ke sklizni

Okurka je velice oblíbenou teplomilnou plodinou, na které si každý pochutná. Pokud jste si na pěstování nakládaček zatím netroufli, po přečtení našeho článku určitě změníte názor a pustíte se do toho.

Jaromír Malich
Zdraví
Celer: pěstování od výsevu po sklizeň

Celer: pěstování od výsevu po sklizeň

Celer patří s mrkví a petrželí k nejpoužívanějším kořenovým zeleninám. Ať už se letos rozhodnete pro celer bulvový, řapíkatý či listový, poradíme vám, jak jej pěstovat od výsevu semen až po dobu sklizně.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Plíseň na zelenině: jak jí vzdorovat?

Plíseň na zelenině: jak jí vzdorovat?

Nynější počasí připomíná houpačku. Chvíli vydrží slunečné dny s vysokými teplotami, pak následují vydatné deště a ochlazení. A právě kombinace vlhka a tepla napomáhá vzniku plísní na zelenině. Chcete vědět, jak s nimi úspěšně bojovat?

Jaromír Malich
Pěstitelé meruněk se bojí mrtvice

Pěstitelé meruněk se bojí mrtvice

Mnozí z vás to jistě znají: vysadíte meruňku a už v duchu vidíte vyrovnané řady kompotů ve sklepě, těšíte se na vynikající meruňkové knedlíky a koláče. Dočkáte se prvních plodů a první sklizně. Najednou je ale všechno jinak.

Alena Menclová
Nejčastější choroby a škůdci zeleniny na zahradě

Nejčastější choroby a škůdci zeleniny na zahradě

Předpěstované sazenice pěkně rostou, záhony na výsadbu se chystají a některé skleníky už jsou osázené. Seznamte se proto s těmi, kdo nejčastěji ohrožují úrodu: choroby a škůdci zeleniny jsou v pohotovosti od časného jara.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech z některých lokalit konečně nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky ze srpna 2019.

16.  8.  2019 |
Kuchyňské linky 2019: Co je aktuálně in při zařizování nové kuchyně?

Kuchyňské linky 2019: Co je aktuálně in při z…

Bílé barvě v kuchyni odzvonilo, nahradila ji šedá. Na skříňky se vrátily úchytky a prosklené skříňky už nejsou jen v horní části linky. Moderní kuchyně se navíc stále častěji propojují s obývákem.

1.  9.  2019 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

13.  8.  2019 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

26.  8.  2019 |
Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro podzimní balkón

Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro p…

Balkón může být i na podzim plný květů, pokud nahradíme dožívající letničky výsadbou rostlin, které odolají plískanicím a prvním mrazíkům. Poradíme vám, jak prázdné truhlíky rozzářit, aby byl balkón hřejivý a útulný.

3.  9.  2019 |