Konzumní zralost

Přečtěte si o tématu Konzumní zralost. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Konzumní zralost, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Konzumní zralost.


Sázejte jarní česnek a šalotku. V březnu je ideální čas

Sázejte jarní česnek a šalotku. V březnu je ideální čas

Pokud jste nestihli na konci léta vysadit česnek, je nejvyšší čas teď v březnu. Spolu s cibulí šalotkou patří mezi hotové zázraky ze zahrady. Látky v nich obsažené potírají řadu neduhů.

Kdy a jak sklidit jablka a hrušky. Plus tipy pro správné uskladnění

Kdy a jak sklidit jablka a hrušky. Plus tipy pro správné uskladnění

Kdy sklízet jablka a hrušky a jak je uskladnit? Máme pro vás přehlednou tabulku, díky které zjistíte, v jakém měsíci jednotlivé odrůdy česat. Prozradíme také, při jaké teplotě a vlhkosti je správně uskladnit, aby vám dlouho vydržely. K tomu přidáme spoustu dalších praktických tipů.

Tereza Macháčková
Z objevů Kryštofa Kolumba - Povíjnice batátová neboli batáty

Z objevů Kryštofa Kolumba - Povíjnice batátová neboli batáty

Jedna z nejstarších užitkových rostlin – povíjnice jedlá neboli batátová – Ipomoea batatas je letnička vhodná do větších truhlíků a jiných nádob, do stínu i na slunce, ale pěstuje se i jako pokojová rostlina.

Irena Forejtová
Hrách, špenát a červenou řepu sázejte teď

Hrách, špenát a červenou řepu sázejte teď

Na horách sejou hrách, na dolině špenát a červenou řepu... Dětská říkanka je dobrá mnemotechnická pomůcka, když zapomenete, kdy co vysévat. Na první pohled nesourodá trojice má totiž mnoho společného – pěstuje se na každé zahrádce.

Irena Forejtová
Založte si jahodovnu

Založte si jahodovnu

Záhon s jahodami patří mezi nejoblíbenější část zahrady nejen u dětí. Začněte s jeho výsadbou už teď: jahody lze sice vysazovat na podzim i na jaře a obojí má svá pozitiva, nicméně jarní termín je v mnoha ohledech výhodnější.

Martin Hýbner
Americké padlí angreštové vs. nové rezistentní odrůdy

Americké padlí angreštové vs. nové rezistentní odrůdy

Zahrádkáře trápí mnoho let americké padlí angreštové. Chemická ochrana v mnoha případech neúčinkovala, proto přešli k výsadbě rezistentních odrůd. Ani s nimi se ale kýžené výsledky u všech pěstitelů nedostavily: proč?

Alena Menclová
Pěstujeme pórek letní i zimní

Pěstujeme pórek letní i zimní

Z cibulových zelenin se sice pór pěstuje asi v nejmenší míře, ale získává si stále větší oblibu. Je to zelenina na chuť jemnější než cibule či česnek a mohou ji vcelku bez obav konzumovat i ti, jimž česnek nebo cibule nesvědčí.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Paprika: představujeme vám odrůdy pro rok 2010

Paprika: představujeme vám odrůdy pro rok 2010

V polovině února přichází čas na výsev papriky, zeleniny s poměrně dlouhou vegetační dobou. Než nakoupíte nová semena, s klidem vysévejte i ta, která vám zbyla z loňska. Paprika si totiž udržuje dobrou klíčivost několik let.

Alena Menclová
FloristikaZdraví
Plodová růže přináší půvab i užitek

Plodová růže přináší půvab i užitek

O blížícím se podzimu neslyšíme rádi, i když je to období plné vůní a barev. Je to také čas sklizně ovoce i dalších, netradičních plodů – třeba právě šípků, jež nabízí plodové růže.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |