Karviná

Přečtěte si o tématu Karviná. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Karviná, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Karviná.


Zajímavosti
Nezapomeňte 1. máje na polibek pod rozkvetlou třešní. Kde je najdete? | Zdroj: iStock

Nezapomeňte 1. máje na polibek pod rozkvetlou třešní. Kde je najdete?

První máj je lásky čas… A jak určitě víte, všichni zamilovaní by se v tento den měli políbit pod rozkvetlou třešní. Pokud ale netušíte, kde ve svém okolí takový vhodný strom pro prvomájové políbení najít, máme pro vás pár tipů.

Lenka Chvostová
SoutěžeZajímavosti
Strom roku 2013: seznamte se s příběhy finalistů 1 až 6

Strom roku 2013: seznamte se s příběhy finalistů 1 až 6

Kateřina Hradová
SoutěžeZajímavosti
Strom roku 2012: představujeme finalisty 7 až 12

Strom roku 2012: představujeme finalisty 7 až 12

Představujeme vám zbývajících šest finalistů ankety Strom roku 2012. Možná zjistíte, že některé z nich znáte, a pokud ne, může pro vás být výzvou najít si alespoň ten z nich, který roste ve vašem kraji, udělat si k němu výlet a vidět ho naživo.

Kateřina Hradová
Zahrádkáři vystavují: Zahrada 2009

Zahrádkáři vystavují: Zahrada 2009

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |