Jednoletý výhon

Přečtěte si o tématu Jednoletý výhon. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Jednoletý výhon, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Jednoletý výhon.


Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Proč a kdy řezat stromky meruněk? Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem.

Irena Forejtová
Základ českých zahrádek: Rybíz bílý, červený a černý

Základ českých zahrádek: Rybíz bílý, červený a černý

Plody rybízu se od sebe neliší jen barvou a chutí. Mají rozdílné nároky na půdu a živiny, ale také každý z nich plodí na jiném dřevě. Poradíme vám, jaké odrůdy zvolit a jak řezat, aby rybízy dávaly co největší úrodu.

Irena Forejtová
Vysaďte a ostříhejte růže

Vysaďte a ostříhejte růže

Blíží se čas věnovat růžím jarní péči, ať už jde o růže na záhonu, v předzahrádce, na pergole či u zdi. Poradíme vám, jak správně udělat jarní řez a kolik místa budete při nové výsadbě potřebovat.

Irena Forejtová
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Maliník a ostružiník: sklizeň má svá pravidla

Maliník a ostružiník: sklizeň má svá pravidla

Maliny a ostružiny dozrávají. Víte, v kterou dobu je nejvhodnější je otrhat, jak je poté uchovávat a nač je využít? A jak po jejich sklizni ošetřit keře nebo co dělat s rostlinami, které neplodí?

Tereza Macháčková
Zahrádkářův diář
Postupujete správně při zimním řezu ovocných stromů?

Postupujete správně při zimním řezu ovocných stromů?

Únor a březen jsou optimální období pro zimní řez ovocných stromů, zvaný též jarní nebo předjarní. Odstraňte nemocné nebo zastíněné větve, u mladých stromů zformujte korunu, starší zmlaďte. Nezapomeňte ani na drobné ovoce.

Edita Ježková
Ostružiníky beztrnné i s trny, malinoostružiníky: jak se v nich vyznat

Ostružiníky beztrnné i s trny, malinoostružiníky: jak se v nich vyznat

Jak dobře znáte ostružiníky? Víte, jaké jsou rozdíly v péči o odrůdy trnité (sekce Moriferi), beztrnné (sekce Ursini) a malinoostružiníky (Hybrides)? Nepřicházíte nesprávným řezem o část úrody?

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Nejčastější choroby a škůdci ovocných keřů

Nejčastější choroby a škůdci ovocných keřů

Asi na každé zahradě se najde místo, kde lze pěstovat ovocné keře. K přímé spotřebě či ke konzervaci stačí pro rodinu pár keřů nebo stromků rybízu, angreštu, malin a ostružin. Víte, jak je ochránit před chorobami a škůdci?

Alena Menclová
Péče o ovocné keře po sklizni

Péče o ovocné keře po sklizni

Sklízíme rybíz, začne sběr angreštu, malin a ostružin, velkoplodých borůvek i brusinek. Jak se postarat o keře (a stromky drobného ovoce), aby příští úroda byla stejně bohatá jako ta letošní?

Alena Menclová
Pozdrav z Francie: akácie, která symbolizuje štěstí

Pozdrav z Francie: akácie, která symbolizuje štěstí

Žluté chlupaté kuličky květů akácie, známé u nás spíše pod názvem mimóza, patří ve francouzské Provenci k tradičním symbolům štěstí a dobrých vztahů. Proč by jimi nemohly být i u nás?

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A