Jednoletá bylina

Přečtěte si o tématu Jednoletá bylina. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Jednoletá bylina, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Jednoletá bylina.


Zdraví
Kotvičník: Zelená viagra ze zahrádky

Kotvičník: Zelená viagra ze zahrádky

Kotvičníku se říká přírodní viagra. Víte, jak si toto přízvisko vysloužil? Prozradíme vám, jaké účinné látky kotvičník obsahuje a jaký má vliv na organismus. Chcete si tento zelený zázrak sami vypěstovat? Dozvíte se, jak na to.

Zuzana Ottová
Zdraví
Které bylinky mít na záhoně a jak je využít na maximum?

Které bylinky mít na záhoně a jak je využít na maximum?

Vybrali jsme pro vás bylinky, které by na záhonku nebo na balkoně určitě neměly chybět, poradíme vám, jak se o ně co nejlépe starat a na co všechno je můžete využít. Víte například, které léčivky pomohou při odvodnění organismu, které jsou na kašel a které poslouží jako dekorace?

Alena Menclová
Novinky na trhu
Pálivá paprika, brutnák nebo zelená rajčata? Novinky pro rok 2017

Pálivá paprika, brutnák nebo zelená rajčata? Novinky pro rok 2017

Právě teď je čas na pěstování salátu, ředkviček, kedlubnů, rajčat nebo paprik. Letošním hitem budou nejspíš rajče s exotickými zelenými plody, křehký tuřín a jedlé květy brutnáku. Jaké další novinky pro nás letos připravily semenářské trhy? Uvidíte, že je z čeho vybírat.

Irena Forejtová
Zdraví
Kopr použijete jako lék i aromatické koření

Kopr použijete jako lék i aromatické koření

Alena Menclová
ReceptyZdraví
Bazalka: skvěle chutná, zázračně léčí

Bazalka: skvěle chutná, zázračně léčí

Tuhle bylinku na naše stoly přináší s sebou především italská kuchyně. Tam má také své evropské kořeny. Vedle egyptských faraonů ji totiž uctívali především staří Římané.

Martin Hýbner
Tabák nejen ke kouření

Tabák nejen ke kouření

Ať stojíte na té či oné straně barikády zvané protikuřácký zákon, zkuste tabák pěstovat jako zajímavou okrasnou rostlinu na zahradě či balkoně. Odvážnější mohou zkusit výrobu vlastních doutníků.

Zuzana Ottová
Peťour a lebeda: nevítaní hosté záhonů

Peťour a lebeda: nevítaní hosté záhonů

Přestože nás plevele na zahradě nepotěší, nejsou to rostliny bez zajímavosti – a některé jsou dokonce i k užitku. Peťour i lebeda jsou tak běžnými hosty záhonů, že by bylo dobré něco se o nich dozvědět.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |