Jabloň

Přečtěte si o tématu Jabloň. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Jabloň, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Jabloň.


FloristikaZahrádkářův diářZajímavosti
Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly, a co vlastně symbolizují?

Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly, a co vlastně symbolizují?

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. Pokud si svobodná dívka v tento den natrhá větvičky třešní nebo višní a ty jí na Štědrý den rozkvetou, dotyčná se do roka vdá.

Kateřina Hradová
Předjarní ochrana ovocných stromů. Co je třeba udělat?

Předjarní ochrana ovocných stromů. Co je třeba udělat?

Chcete-li sklidit kvalitní ovoce a zajistit si bohatou sklizeň, je třeba věnovat pozornost předjarní ochraně ovocných stromů. Zaměřte se na jádroviny a peckoviny, ale také na keře drobného ovoce.

Alena Menclová
 Jak pěstovat sloupovité ovocné stromky

Jak pěstovat sloupovité ovocné stromky

Ovocné stromky nízkého vzrůstu jsou ideální do malých zahrad s omezeným prostorem, do nádob nebo jako živá stěna oddělující ovocnou a okrasnou část zahrady a prodávají se pod názvem Ballerina.

Irena Forejtová
Zahrádkářův diář
Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Zlikvidujte škůdce: Vše o jarním ošetření jádrovin

Duben je nejvhodnějším obdobím k jarnímu ošetření jádrovin proti pozdějšímu výskytu škůdců a chorob. Jen zdravé stromy vám dají zdravou úrodu. Zaměřte se na výskyt nemocí jádrovin opakujících se téměř každým rokem, čas je i na likvidaci každoročních škůdců. Ti nejenže oslabují rostliny, ale přenášejí i další choroby.

Alena Menclová
Okrasné keře s barevnými plody

Okrasné keře s barevnými plody

Ačkoliv podzimní mrazíky připraví většinu okrasných keřů o barevné listí, nemusí být vaše zahrada smutná. Rozjasní ji a oživí plody různých tvarů i barev, které s podzimem dozrávají na okrasných keřích.

Alena Menclová
Recepty
Pravidla grilování od A do Z

Pravidla grilování od A do Z

Chvilky letní pohody můžete smísit s báječnou vůní a chutí grilovaných pokrmů. Aby vaše grilování bylo co nejúspěšnější a připravená jídla co nejchutnější, zopakujte si s námi všechna podstatná pravidla.

Petra Nachtmanová
Výsadba vzrostlých stromů

Výsadba vzrostlých stromů

Vysazování vzrostlých dřevin nepatří k běžným zahrádkářským činnostem. Je to záležitost náročná stejnou mírou pro zahrádkáře, jako pro samotný strom.

Zuzana Ottová
Zajímavosti
Jak využít dřevo ovocných stromů

Jak využít dřevo ovocných stromů

Všechno má svůj počátek i konec a životnost stromů není výjimkou. Přestárlé či nemocné ovocné stromy se musí pokácet. Jakmile se zlikvidují větve, dřevo mnohdy zůstává odsouzeno ke spálení. Využijte je i jinak!

Alena Menclová
Zahrádkářův diářZajímavosti
Polibte se pod rozkvetlým stromem a pomozte sázet další

Polibte se pod rozkvetlým stromem a pomozte sázet další

Kateřina Hradová
Jak se přesazují starší dřeviny

Jak se přesazují starší dřeviny

Zasadili vaši předkové strom někam, kde se vám dnes vůbec nehodí? Přečtěte si o postupu, kterým se takový strom dá přesadit, a pak se rozhodněte, zda to zvládnete sami, nebo tento úkol zadáte specializované firmě.

Ota Beran

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A