Horká voda

Přečtěte si o tématu Horká voda. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Horká voda, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Horká voda.


Jak na octomilky v domácnosti: Vyzkoušejte osvědčené triky a zlikvidujte je! | Zdroj: iStock

Jak na octomilky v domácnosti: Vyzkoušejte osvědčené triky a zlikvidujte je!

Někdy se s nimi už setkal asi každý z nás. Protivné malé mušky nás dokážou pořádně potrápit. Jak se jednou v domácnosti objeví, není vůbec snadné se jich zbavit. Množí se totiž neuvěřitelnou rychlostí. Když ale víte, jak na ně, dá se tenhle boj s octomilkami vyhrát.

Lenka Chvostová
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku | Zdroj: iStock

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

Lenka Chvostová
Jak odstranit šupiny z kapra: Snadno, rychle a bez nepořádku v kuchyni | Zdroj: iStock

Jak odstranit šupiny z kapra: Snadno, rychle a bez nepořádku v kuchyni

Smažený kapr ke Štědrému dnu prostě patří. S jeho přípravou ale souvisí i ta méně populární povinnost. Zabít ho, vykuchat, a pokud nemáte lysce, tak ho také zbavit šupin. Jak to ale udělat čistě a bez zbytečné práce? Máme pro vás pár praktických tipů.

Lenka Chvostová
Jak snadno, levně a rychle vyčistit troubu, aby byla zase jako nová

Jak snadno, levně a rychle vyčistit troubu, aby byla zase jako nová

Připečené a na uhel spálené zbytky jídla, na stěnách i dvířkách usazená mastnota. Se špinavou troubou čas od času bojuje každý z nás. A stojí nás to spoustu úsilí, času i peněz za speciální čisticí prostředky. Jde to ale i jinak. Vše potřebné navíc najdete doma ve spíži. Prozradíme vám osvědčené triky, jak špinavou troubu vyčistit i bez použití agresivních čističů plných chemie.

Lenka Chvostová
ReceptySoutěžeZahrádkářův diářZdraví
Recepty z bezinek: Jak připravit likér, víno, džem a další dobroty

Recepty z bezinek: Jak připravit likér, víno, džem a další dobroty

Až půjdete ven na procházku, vezměte si košík a nasbírejte plody bezu černého. Lze z nich připravit víno, likér, kompot, povidla, džem, šťávu – možností je plno. Máme pro vás 10 zajímavých receptů, které jsme získali od vás, čtenářů.

Kateřina Hradová
Jak vyčistit ucpaný odpad: Jde to i bez chemie a zásahu profesionála

Jak vyčistit ucpaný odpad: Jde to i bez chemie a zásahu profesionála

Neodtéká vám odpad v kuchyni nebo koupelně a navíc se z něj line nevábný zápach? Instalatéra nevolejte! Díky našim radám si s tím poradíte sami.

Lenka Chvostová
Jak zavařovat v myčce? Je to jednodušší, než si myslíte | Zdroj: iStock

Jak zavařovat v myčce? Je to jednodušší, než si myslíte

Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i jinak? Zavařování v myčce je stále populárnější. Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso.

Lenka Chvostová
Uklízejte čistě a bez chemie

Uklízejte čistě a bez chemie

Zkuste se letos při velkém jarním úklidu obejít bez drsných prášků a přípravků plných nejsilnější chemie. Bude to nejspíš levnější, šetrnější k životnímu prostředí a hlavně tak doma vytvoříte mnohem přirozenější ovzduší.

Ivan Verner
Jak vyčistit skvrny od kávy? Čím dřív, tím lépe

Jak vyčistit skvrny od kávy? Čím dřív, tím lépe

Zbavit se skvrn od kávy je jednoduché, pokud ovšem nehodu začnete řešit co nejdříve. U zaschlých skvrn je to totiž mnohem horší! Ať už na oblečení, sedačce nebo třeba pracovní desce. Pokud se ale budete řídit našimi radami, dokážete to.

Lenka Chvostová
Prát a sušit dobře, šetrně i ekonomicky

Prát a sušit dobře, šetrně i ekonomicky

Pračka je jedním z mála přístrojů bílé techniky v domácnosti, o jehož nezbytnosti nikdo nepochybuje. Jsou také ze všech těch užitečných pomocníků s námi nejdéle, nejdříve ručně poháněné a od roku 1906 i s elektrickým motorem.

Ivan Verner
Zima na zahradě
Bude zima, bude mráz. Jak na automatické rozmrazovací systémy

Bude zima, bude mráz. Jak na automatické rozmrazovací systémy

Ale vy se tím trápit nemusíte. Víme, jak jednoduše docílit toho, že i v těch nejtužších mrazech a vánicích budete mít průjezdnou přístupovou cestu bez zametání sněhu, na schodech se nebude tvořit nebezpečná námraza, z okapů vám nebudou viset rampouchy a žádné potrubí nepopraská mrazem.

Markéta Růžičková
Topení je přítel člověka

Topení je přítel člověka

Může se stát, že centrální topení nestačí vytápět místnosti ve vašem bytě či domě, nefunguje nebo ještě nenadešla topná sezona. To si pak budete muset vypomoct jiným topidlem. Jak ho vybrat a jak za jeho provoz neutratit půlku výplaty, víme my.

Ivan Verner
FloristikaZdraví
Proč pěstovat na zahradě heřmánek

Proč pěstovat na zahradě heřmánek

Kvetoucí heřmánek patří k létu: kdo má ale tolik času, aby si vyšel do luk a nadechoval se jeho vůně, jež těší duši a uzdravuje tělo? Najděte si proto na zahradě koutek, kde si heřmánek sami vypěstujete.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

29.  7.  2020 |