Hlavní důvod

Přečtěte si o tématu Hlavní důvod. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Hlavní důvod, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Hlavní důvod.


Zajímavosti
Jak naložit vajíčka, aby vydržela čerstvá až rok | Zdroj: iStock

Jak naložit vajíčka, aby vydržela čerstvá až rok

Cena vajíček opět stoupá. Vyšplhat se prý může až na deset korun za kus. Jak tedy zavčas zakonzervovat ta levná? Způsobů je hned několik. Vyberte si ten, který vám vyhovuje nejvíc.

Lenka Chvostová
Vybíráme nová okna

Vybíráme nová okna

Plast, nebo dřevo? A co hliník? A když plast, tak kolik komor? Jak mám řešit kování? Těsnění? Dvojsklo, nebo trojsklo? A co bezpečnost? Otázek, které si kladete při výběru nových oken, je řada.

Marcela Škardová
Výsadba vzrostlých stromů

Výsadba vzrostlých stromů

Vysazování vzrostlých dřevin nepatří k běžným zahrádkářským činnostem. Je to záležitost náročná stejnou mírou pro zahrádkáře, jako pro samotný strom.

Zuzana Ottová
Nová podlaha na chalupě

Nová podlaha na chalupě

Ve svém víkendovém domě můžete mít na podlaze klasiku – kámen, dřevo či keramickou dlažbu, ale také jiný materiál. Jaké jsou výhody a úskalí podlahovin léty prověřených i těch modernějších?

Marcela Škardová
ExotikaZajímavosti
Orchidej Phalaenopsis, vánoční dárek i pro začátečníka

Orchidej Phalaenopsis, vánoční dárek i pro začátečníka

Rádi byste někomu věnovali k Vánocům orchidej, ale vůbec netušíte, kterou a podle čeho vybrat? Tento článek je určen vám, ale i těm, kteří dosud s pěstováním orchidejí nezačali. Jeho součástí je i praktický návod na pěstování, který po vytisknutí přiložíte k darované orchideji.

Kateřina Weinzetlová
ZajímavostiZvířata
Kdy a jakou pomoc od nás potřebují ježci při zazimování

Kdy a jakou pomoc od nás potřebují ježci při zazimování

Kateřina Hradová
Exotika
Pěstování orchidejí: co způsobuje zasychání a opad květů

Pěstování orchidejí: co způsobuje zasychání a opad květů

Kateřina Weinzetlová
ExotikaZahrádkářův diář
Přesazování masožravých rostlin: dodejte jim správný substrát

Přesazování masožravých rostlin: dodejte jim správný substrát

Jakub Štěpán
Pořizujeme skleník I: co si promyslet ještě před objednávkou

Pořizujeme skleník I: co si promyslet ještě před objednávkou

Uvažujete, že si letos pořídíte skleník? Nejdříve si promyslete, nač ho chcete mít, co od něj očekáváte a zda se pro vás vůbec hodí. V našem seriálu vám poradíme, podle čeho vybrat jeho velikost a místo, kde bude stát.

František Kladiva

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |