Přečtěte si o tématu Floria. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Floria, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Floria.
Jak vítají jaro orchideje? Spící se pomalu probouzejí, kvetoucí kvetou snad ještě víc. Jak se nyní o své rostliny správně postarat?
Redakce časopisu AbecedaZahrady.cz nabízí 20 nejrychlejším z vás, kteří správně odpoví na naši soutěžní otázku, vstupenky na výstavu Floria jaro 2009. Letos bude nově její součástí speciální expozice tulipánů a narcisů.
Podobná témata: Orchideje, Hnojení, Otužování, Pozvánky, Chata, Choroby a škůdci, Kachny, Ochrana a péče, Zálivka, Výživa a hnojení, Soutěže, Postřik, Pokojové rostliny, Jaro v zahradě, Substrát, Březen, Jaro, Pěstování, Zahrádkářův diář, Jak pěstovat
Také vás při sledování filmů z anglického venkova vždy zaujme styl bydlení nazývaný English cottage? Útulné, kamenné domky s doškovými střechami, elegantní interiéry s klasickým nábytkem z tmavého masivu, dělená okna, kvalitní textilie často s rostlinnými či vzorovanými motivy, husté koberce a v neposlední řadě krb. Pokochejte se fotkami takovýchto britských stavení a nechte se jimi inspirovat.
Bobulovité plody, jako je aronie, réva, zimolez, borůvky či muchovník, ale třeba i sladké hrušky a obyčejná rajčata, je potřeba při dozrávání ochránit před ptáky i hmyzem, kteří si na plodech také rádi pochutnají. Škodí i včely a vosy: naruší slupku plodů a ty pak začnou hnít. Jak tedy ochránit úrodu, aby pro pěstitele něco zbylo?
Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?
Poznáte hořké hřiby? Vypadají krásně, ale stačí jediný kousek a celá smaženice bude zkažená. A to v lepším případě! Po konzumaci jedovatých hřibů si totiž můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?
Jak nejlépe zpracovat zralé hrušky, které jsou sladké a šťavnaté, a stejně tak i hrušky mírně přezrálé, jež spadly z hrušně a jsou otlačené, případně i rozmáčknuté? Nejlepším řešením jsou hrušková povidla bez míchání: na přípravu nejsou nijak náročná.