Druhý rok

Přečtěte si o tématu Druhý rok. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Druhý rok, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Druhý rok.


Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Řez meruněk: Čím více budete prořezávat, tím lepší budete mít úrodu

Proč a kdy řezat stromky meruněk? Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem.

Irena Forejtová
Recepty
Objevte mangold – zeleninu pestrých barev

Objevte mangold – zeleninu pestrých barev

Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už starověcí Řekové a Římané před více než 2500 lety.

Irena Forejtová
ExotikaZdraví
Vypěstujte si asijskou celeropetržel Serinu: Je dobrá do jídla i na záněty

Vypěstujte si asijskou celeropetržel Serinu: Je dobrá do jídla i na záněty

S asijskými bylinkami se často nesetkáme, přestože se některé z nich dají snadno pěstovat a jsou výborné - třeba celeropetržel Serina. Je chutná a dobrá na tlak, ledviny i proti zánětům.

Irena Forejtová
Připravte trvalky k přezimování

Připravte trvalky k přezimování

Rostliny se chystají k zimnímu odpočinku. Aby se na jaře probudily silné, potřebují vaši pomoc. V pěkných podzimních dnech jde práce od ruky a nemusíte se bát, že zabere příliš času. Poradíme vám, jak postupovat.

Alena Menclová
Jak ušetřit? Namnožte si trvalky vlastními silami

Jak ušetřit? Namnožte si trvalky vlastními silami

Letničky dokvétají a nebýt trvalek, měla by zahrada nejlepší dny sezony za sebou. Právě různé druhy trvalek totiž zdobí záhony od jara až do prvních mrazíků. Zkuste si je namnožit, není to nic těžkého!

Alena Menclová
Zdraví
I na balkoně vám porostou keře s chutnými plody

I na balkoně vám porostou keře s chutnými plody

Drobné keřovité ovoce se svými nároky velmi dobře hodí k ozelenění teras a balkonů. Ať už si vyberete z druhů tradičních, nebo naopak exotičtějších a méně známých, můžete se už letos těšit z první úrody.

Zuzana Ottová
Bonsaje – kus divoké přírody v bytě i kanceláři

Bonsaje – kus divoké přírody v bytě i kanceláři

Pokud vás okouzlila miniaturní krása a dokonalost bonsají, můžete se směle pustit do jejich pěstování. Následující článek vás uvede do základů tohoto tisíce let starého umění.

Martin Hýbner
Zima na zahraděZahrádkářův diář
Nevytápěný skleník v zimě: připravte jej na novou sezonu

Nevytápěný skleník v zimě: připravte jej na novou sezonu

Zimní období je pro zahrádkáře spíše oddechovým časem. Jste-li ale majiteli studeného skleníku, máte možnost pustit se do jeho přípravy pro nadcházející období.

Alena Menclová
Exotika
Vypěstujte si letos zajímavou skalničku – protěž alpskou

Vypěstujte si letos zajímavou skalničku – protěž alpskou

Skalka doplněná zjara novou, zajímavou rostlinou, to je cíl každého zahrádkáře. Vysadíte-li si protěž alpskou do vhodných podmínek, bude zdobit alpinum nejen v době kvetení. Výsev, výsadbu a pěstování zvládne určitě každý.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Měsíční jahody: jestli chcete letos plody, vysejte je teď

Měsíční jahody: jestli chcete letos plody, vysejte je teď

Kateřina Hradová
TestyZajímavosti
Pěstování převislých jahod na balkoně: testujeme odrůdu

Pěstování převislých jahod na balkoně: testujeme odrůdu 'Maranell'

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A