Dobré jídlo

Přečtěte si o tématu Dobré jídlo. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Dobré jídlo, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Dobré jídlo.


Jak prostřít stůl na zahradě? Ty nejkrásnější letní tabule najdete v galerii

Jak prostřít stůl na zahradě? Ty nejkrásnější letní tabule najdete v galerii

Ať už se chystáte na zahradě uspořádat rodinný oběd, grilovačku s přáteli, narozeninovou oslavu nebo třeba rozlučku se svobodou, měli byste si dát záležet na tom, jak prostřete stůl, ke kterému hosté zasednou. Pro vaši inspiraci jsme našli více než padesát fotografií letně prostřených tabulí, které vám ukážou, jak na to. Podívejte se!

Lenka Chvostová
Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám? | Zdroj: Profimedia

Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám?

V poslední době bylo trendem kuchyňské a obývací prostory propojovat. Teď se ale zase lidé začínají vracet k samostatným jídelnám. V nich si totiž můžete vychutnat nejen dobré jídlo, ale především společné chvíle s celou rodinou u jednoho stolu. Pro vaši inspiraci jsme našli přes čtyřicet těch nejkrásnějších jídelen z celého světa. Pokochejte se!

Lenka Chvostová
FloristikaZajímavosti
Které rostliny patří k Vánocům dnes a které k nim patřily v minulosti

Které rostliny patří k Vánocům dnes a které k nim patřily v minulosti

Jakmile se rok chýlí ke konci, šíří se po celém světě dávný zvyk zdobit si své okolí rostlinami. Každá z nich má svou zvláštní důležitost a roli, všechny však symbolizují mír, lásku a prosperitu.

Petra Nachtmanová
PozvánkySoutěže
Podzimní Flora Olomouc 2012: soutěž o vstupenky

Podzimní Flora Olomouc 2012: soutěž o vstupenky

Špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc 2012. Zúčastněte se naší soutěže a získejte vstupenky.

Kateřina Hradová
Vypěstujte si vlastní salátovky

Vypěstujte si vlastní salátovky

Jistě budete souhlasit, že léto bez salátových okurek by nemělo tu pravou chuť. V horkých dnech osvěží, zaženou žízeň a „pleťová maska“ z okurkových slupek vám zajistí půlhodinku sladkého poležení.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |