Dávky

Přečtěte si o tématu Dávky. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Dávky, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Dávky.


Pokojové rostlinyChoroby a škůdciOchrana a péčePěstováníVýživa a hnojeníZahrádkářův diář
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami. Názornou ukázku najdete i ve videu v úvodu článku.

Kateřina Hradová
Pěstování orchidejíPokojové rostlinyChoroby a škůdciOchrana a péčePěstováníVýživa a hnojeníExotikaZahrádkářův diář
Jak pěstovat orchideje: rady na březen a duben

Jak pěstovat orchideje: rady na březen a duben

Jak vítají jaro orchideje? Spící se pomalu probouzejí, kvetoucí kvetou snad ještě víc. Jak se nyní o své rostliny správně postarat?

Kateřina Weinzetlová
ÚrodaUžitečná zahradaRecepty
Meruňkové čatný a meruňky ve sladkokyselém nálevu

Meruňkové čatný a meruňky ve sladkokyselém nálevu

Jak zpracovat meruňky? Většinou připravujeme džemy, marmelády a kompoty, sušíme je. Zkuste i něco jiného: meruňkové čatný a meruňky naložené ve sladkokyselém nálevu, obojí podávané k masům pečeným a grilovaným.

Kateřina Hradová
DIYJak na toŠpendlíkyMarmeláda
Jak na špendlíkovou marmeládu: Zkuste kořeněnou, anglickou nebo rychlou bez odpeckování | Zdroj: iStock

Jak na špendlíkovou marmeládu: Zkuste kořeněnou, anglickou nebo rychlou bez odpeckování

Chuťové se podobají švestkám, nejsou ale tak trpké. Mají příjemnou ovocnou vůni a nasládlou chuť. Výborné jsou čerstvé, skvěle chutnají v koláčích, buchtách a bublaninách, úplně nejlepší jsou ale v marmeládě, kterou si můžete vychutnávat po celý rok. Vypravte se proto na žluté špendlíky a uvařte si ji. Máme pro vás recepty na ty nejoblíbenější marmelády.

Lenka Chvostová
Drobné ovoceOvoceZahradní rostlinyUžitková zahradaChoroby a škůdciOchrana a péčeVýživa a hnojeníZahrádkářův diář
Jak pečovat o jahodníky po sklizni

Jak pečovat o jahodníky po sklizni

Jak ošetřit jahodník po sklizni, aby byla i v příštím roce úroda bohatá a kvalitní. Vhodná doba pro ošetření nastává zhruba dva týdny po sběru jahod.

Alena Menclová
ZeleninaUžitková zahradaÚrodaUžitečná zahradaReceptyZdraví
Česnek: Lék, životabudič i afrodiziakum

Česnek: Lék, životabudič i afrodiziakum

Léčivá moc česneku byla známa už ve starověku. Využijte ji i vy a zbavte se neduhů, které trápí váš organizmus. Připravili jsme pro vás recepty na sirupy a tinktury, které pomáhají při boji s kašlem, vysokým tlakem nebo při žaludečních potížích, na bolavé zuby i další trable.

Kateřina Hradová
Domácnost
Čistič oken, lék i masážní přípravek. To všechno je citron

Čistič oken, lék i masážní přípravek. To všechno je citron

Mít doma v zásobě citrony se hodí. Tyto voňavé exotické plody se dají využít nejen při přípravě nápojů a jídel, ale také jako léčivo při nachlazení, pomocník při úklidu a v neposlední řadě při péči o vaše tělo.

Petra Nachtmanová
TrávníkyTrvalkyZeleninaUžitečná zahradaVýživa a hnojeníČesnekHnojeníHnojení v březnu
V březnu začínáme hnojit zahradu. Nezapomeňte na trávník, česnek i keře

V březnu začínáme hnojit zahradu. Nezapomeňte na trávník, česnek i keře

Mnoho zahrádkářů stále zápasí s otázkami, co hnojit, čím a v jakém množství dát rostlinám ten správný poměr živin. Poradíme, co rostlinám prospívá i jak hnojit a ušetřit.

Irena Forejtová
Pokojové rostlinyPěstováníExotikaMangovníkMango
Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

Irena Forejtová
ÚrodaUžitečná zahradaExotikaReceptyZdravíKiwi
Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Kiwi už se stalo běžnou součástí jídelníčku i u nás. Většinou známe jen to zelené, není však jediné. Ochutnáte i plody jinak zbarvené?

Kateřina HradováPetra Nachtmanová

Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v paneláku

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v pan…

Napadlo by vás, že tyhle fotky pocházejí z bytů v panelových domech? Nás tedy vůbec. Je vidět, že šikovnou rekonstrukcí lze ze standardizovaných bytů získat moderní domov, který bude vyhovovat potřebám svých obyvatel. Prohlédněte si v galerii v úvodu článku zdařilé rekonstrukce panelových bytů.

19.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Interiér roku
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Díky vydatným dešťům, které v posledních dnech zalily Česko, a také příznivým teplotám, houby znovu pomalu začínají růst, i když samozřejmě zdaleka ne všude. Podle mykologů a meteorologů se ale v nadcházejícím období babího léta můžeme těšit na pořádnou nadílku. Počasí zkrátka bude houbařům přát. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky? V textu najdete tipy kraj po kraji (hledáte-li jen svůj kraj, sjeďte si v článku níže na příslušnou oblast).

1.  9.  2021 |
Lenka Chvostová
Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

20.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Domácnost
Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy rostou?

Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy…

Je to k vzteku, když slyšíte, jak rostou houby, a pak se vrátíte z lesa s prázdnou. Kam vyrazit?

5.  9.  2021 |
Markéta Žídková
Houby
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořké hřiby. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

28.  7.  2021 |
Markéta Žídková
Hřib žlučníkHřib satanNejedlé hřibyJedovaté hřibyHouby