Dalibor

Přečtěte si o tématu Dalibor. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Dalibor, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Dalibor.


Zdraví
Tuřín: Zázračná a chutná zelenina nejen pro dietáře a cukrovkáře

Tuřín: Zázračná a chutná zelenina nejen pro dietáře a cukrovkáře

Naši předci na něj nedali dopustit, byl velmi populární. Postupem času se na něj ale nějak zapomnělo. Nyní tuřín zažívá svůj boom. Nestojí moc, skvěle chutná, je výživný, má minimum kalorií a také významné účinky na lidské zdraví. Není divu, že se opět dostává do středu zájmu konzumentů, ale i zahrádkářů. Vypěstovat ho je totiž skutečně snadné.

Lenka Chvostová
Sezóna grilování začíná: jaký typ grilu zvolit?

Sezóna grilování začíná: jaký typ grilu zvolit?

Konečně jsou tu vlahé večery a s nimi přicházející vůně grilovaných dobrot. Je lepší dřevěné uhlí, plyn nebo elektřina? Přehlídka grilů začíná.

Martin Hýbner
Zahrádkářův diář
Tip na výlet: Zámek Ploskovice a jeho park

Tip na výlet: Zámek Ploskovice a jeho park

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny: zpráva neveselá, ale pro optimisty znamená ještě čtyři týdny možností cestovat a poznávat zajímavá místa. Kdo se vydá na zámek Ploskovice, určitě nebude litovat.

Alena Menclová
Velká soutěž skončila! Probíhá slosování o hlavní cenu

Velká soutěž skončila! Probíhá slosování o hlavní cenu

Redakce Abeceda zahrady

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |