Čtvrtý rok

Přečtěte si o tématu Čtvrtý rok. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Čtvrtý rok, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Čtvrtý rok.


FloristikaZdraví
Jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila záplavou velkých květů? | Zdroj: iStock

Jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila záplavou velkých květů?

Ozdobí a provoní zahrádku, balkon, ale třeba i váš byt. Kromě toho je ale tato okrasná trvalka také léčivou aromatickou rostlinou a využití pro ni najdete i v kuchyni. Navíc odpuzuje hmyz. Poradíme vám, jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila záplavou velkých květů.

Lenka Chvostová
Zdraví
Jak sklízet rakytník a na co všechno ho použít?

Jak sklízet rakytník a na co všechno ho použít?

Každý, kdo pěstuje rakytník, vám potvrdí, že jeho sklizeň není úplně snadná. Dá se vůbec toto ovoce, které v sobě skrývá vitaminy, karoten, třísloviny i stopové prvky, sklidit snadno a rychle? A na co všechno jeho plody můžeme použít?

Alena Menclová
ExotikaZdraví
Jak pěstovat rakytník řešetlákový, aby plodil co nejvíc?

Jak pěstovat rakytník řešetlákový, aby plodil co nejvíc?

O rakytníku je známo, že jeho plody mají obrovské množství vitaminu C, je velmi přizpůsobivý a snese téměř jakékoliv podmínky. Přesto se některým pěstitelům nedaří donutit keř k tomu, aby plodil pravidelně a vydatně. Co za tímto neúspěchem může stát a jak pěstovat rakytník tak, aby byla sklizeň vydatná?

Alena Menclová
Vřesy a vřesovce zpestří podzimní dny

Vřesy a vřesovce zpestří podzimní dny

Koncem léta se nabídka venkovních kvetoucích rostlin zúží na chryzantémy a vytrvalé pozdní astry. Když nějaký čas počkáte, objeví se i pestrobarevné keříky vřesů a vřesovců, neklamná známka podzimu.

Alena Menclová
Exotika
Chutnají vám pečené kaštany? Vysaďte si kaštanovník jedlý!

Chutnají vám pečené kaštany? Vysaďte si kaštanovník jedlý!

Alena Menclová
Exotika
Pěstování orchidejí: panašování, nebo viróza?

Pěstování orchidejí: panašování, nebo viróza?

Kateřina Weinzetlová
Péče o ovocné keře po sklizni

Péče o ovocné keře po sklizni

Sklízíme rybíz, začne sběr angreštu, malin a ostružin, velkoplodých borůvek i brusinek. Jak se postarat o keře (a stromky drobného ovoce), aby příští úroda byla stejně bohatá jako ta letošní?

Alena Menclová
Rozhovor s výrobcem: Zahrada je ideální prostor k využití produktů z recyklovaných plastů

Rozhovor s výrobcem: Zahrada je ideální prostor k využití produktů z recyklovaných plastů

Odpady obyčejně končí na skládkách, ale někde z nich umí stvořit praktické výrobky. Že mnoho z nich využijí zahrádkáři, nám pověděl Jan Mec jr. ze společnosti Transform se sídlem v Lázních Bohdaneč.

Petra Nachtmanová
Balkonové rostliny na kmínku

Balkonové rostliny na kmínku

Každý ví, že na balkoně není nikdy místa nazbyt. Chcete-li posedět mezi svými oblíbenými rostlinami a vzájemně si s nimi přitom nepřekážet, zkuste je pěstovat v jiné podobě – jako stromkové.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

29.  7.  2020 |