Přečtěte si o tématu Chuťovka. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Chuťovka, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Chuťovka.
Konec roku už je za dveřmi a nás čeká příprava oblíbených chlebíčků a jednohubek. Překvapte letos své blízké či přátele vynikajícím pohoštěním, nad kterým bude zrak přecházet. Inspiraci, jak na to, najdete v naší velké fotogalerii.
Celer patří s mrkví a petrželí k nejpoužívanějším kořenovým zeleninám. Ať už se letos rozhodnete pro celer bulvový, řapíkatý či listový, poradíme vám, jak jej pěstovat od výsevu semen až po dobu sklizně.
Podobná témata: cukr, Zimní zahrada, Jak na to, Inspirace, Užitečná zahrada, Galerie, řapíkatý celer, Choroby a škůdci, Silvestr, Jednohubky, Zdraví, Ochrana a péče, Zelenina, Listnáče, Okrasná zahrada, Užitková zahrada, Výživa a hnojení, Okrasné rostliny, Pečení, Úroda
Také vás při sledování filmů z anglického venkova vždy zaujme styl bydlení nazývaný English cottage? Útulné, kamenné domky s doškovými střechami, elegantní interiéry s klasickým nábytkem z tmavého masivu, dělená okna, kvalitní textilie často s rostlinnými či vzorovanými motivy, husté koberce a v neposlední řadě krb. Pokochejte se fotkami takovýchto britských stavení a nechte se jimi inspirovat.
Bobulovité plody, jako je aronie, réva, zimolez, borůvky či muchovník, ale třeba i sladké hrušky a obyčejná rajčata, je potřeba při dozrávání ochránit před ptáky i hmyzem, kteří si na plodech také rádi pochutnají. Škodí i včely a vosy: naruší slupku plodů a ty pak začnou hnít. Jak tedy ochránit úrodu, aby pro pěstitele něco zbylo?
Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?
Poznáte hořké hřiby? Vypadají krásně, ale stačí jediný kousek a celá smaženice bude zkažená. A to v lepším případě! Po konzumaci jedovatých hřibů si totiž můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?
Jak nejlépe zpracovat zralé hrušky, které jsou sladké a šťavnaté, a stejně tak i hrušky mírně přezrálé, jež spadly z hrušně a jsou otlačené, případně i rozmáčknuté? Nejlepším řešením jsou hrušková povidla bez míchání: na přípravu nejsou nijak náročná.