Chuť

Přečtěte si o tématu Chuť. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Chuť, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Chuť.


Recepty
Recept na chutney z mirabelek nebo špendlíků. Skvěle se hodí pod maso i k zelenině

Recept na chutney z mirabelek nebo špendlíků. Skvěle se hodí pod maso i k zelenině

Žluté, drobné plody, které když se urodí, strom se pod jejich tíhou prohýbá. Jsou sladké, výrazné, přesto na ně v kuchyni často zapomínáme. Dejte jim šanci a vyzkoušejte prvotřídní chutney.

Lucie Kořistová
Recepty
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

Alena Menclová
Exotika
Vypěstujte si chutné a zdravé plody muchovníku

Vypěstujte si chutné a zdravé plody muchovníku

Z téměř neznámého keře se u nás během posledních let stala oblíbená stálice našich zahrad. Muchovník je totiž velmi nenáročný a bude vám růst v podstatě kdekoli. Co byste o jeho pěstování i tak měli vědět a jak zpracovat jeho plody?

Andrea Zábranská
Jak připravit silvestrovské pohoštění? Inspirace na chutné jednohubky i chlebíčky

Jak připravit silvestrovské pohoštění? Inspirace na chutné jednohubky i chlebíčky

Konec roku už je za dveřmi a nás čeká příprava oblíbených chlebíčků a jednohubek. Překvapte letos své blízké či přátele vynikajícím pohoštěním, nad kterým bude zrak přecházet. Inspiraci, jak na to, najdete v naší velké fotogalerii.

Lenka Chvostová
Recepty
Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Každý si v chladných dnech rád dopřeje skleničku svařeného vína na zahřátí. Proč ale pít stále to stejné, když existuje celá řada možností, jak tento chutný nápoj připravit? Inspirujte se našimi netradičními recepty!

Kateřina Hradová
Poznáte rozdíl mezi petrželí a pastinákem? Ochutnejte ho, stojí za to! | Zdroj: Istockphoto.com

Poznáte rozdíl mezi petrželí a pastinákem? Ochutnejte ho, stojí za to!

Vypadá jako petržel, ale petržel to není. Chutná jako mrkev, ale mrkev to není. Co je to? Správně, je to pastinák. Receptů je na něj mraky, můžete ho upéct v troubě, udělat z něj pyré či krém nebo jsou z něj výborné chipsy. V polévce vám nahradí petržel.

Lucie Kořistová
Jak pěstovat wasabi: Pikantní rostlina je nabitá chutí a zdravím | Zdroj: Shutterstock

Jak pěstovat wasabi: Pikantní rostlina je nabitá chutí a zdravím

Pokud jste milovníci sushi, štiplavá zelená pasta z wasabi vám určitě není neznámá. Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů. Věděli jste však, že má tato rostlina také výjimečné léčivé účinky? Určitě proto stojí za to vypěstovat si japonský křen vlastní. Jde to nejen na zahrádce, ale i v květináči.

Lenka Chvostová
Aby vám chutnalo: Nejkrásnější talíře i celé jídelní soupravy. Vyberte si

Aby vám chutnalo: Nejkrásnější talíře i celé jídelní soupravy. Vyberte si

Teď na podzim a v zimě, kdy se brzy stmívá, se s rodinou častěji všichni scházíme u jednoho stolu ke společné večeři. A protože, jak je známo, jíme také očima, je důležité nejen jak jídlo chutná, ale i na čem je naservírované. Pro vaši inspiraci jsme vybrali pětatřicet výrobků. Podívejte se, kde je koupíte a za kolik.

Lenka Chvostová
Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám? | Zdroj: Profimedia

Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám?

V poslední době bylo trendem kuchyňské a obývací prostory propojovat. Teď se ale zase lidé začínají vracet k samostatným jídelnám. V nich si totiž můžete vychutnat nejen dobré jídlo, ale především společné chvíle s celou rodinou u jednoho stolu. Pro vaši inspiraci jsme našli přes čtyřicet těch nejkrásnějších jídelen z celého světa. Pokochejte se!

Lenka Chvostová
Recepty
Jak pěstovat řapíkatý celer. Plus chutné recepty

Jak pěstovat řapíkatý celer. Plus chutné recepty

Celer bez bulev, jen se silným stonkem, který přesto nepostrádá jemnou typickou vůni, to je řapíkatý celer. Pěstuje se téměř stejně jako bulvový, a přesto je stále opomíjený. Poradíme vám, jak si ho vypěstovat i jak ho využít v kuchyni.

Irena Forejtová
ReceptyZajímavosti
Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť | Zdroj: iStock

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z nás k nim ale má přístup po celý rok. Poradíme vám proto, jak je teď uchovat na zimu tak, aby neztratily nic ze své chuti.

Lenka Chvostová
Recepty
Mango nakažlivé chuti

Mango nakažlivé chuti

Na Zemi byste našli snad tisíc druhů této dřeviny, která pochází Indie. Jablko tropů, jak se mangu přezdívá, však v současnosti roste ve velkém množství také v tropických oblastech celého světa.

Petra Nachtmanová
ReceptyZdraví
Bazalka: skvěle chutná, zázračně léčí

Bazalka: skvěle chutná, zázračně léčí

Tuhle bylinku na naše stoly přináší s sebou především italská kuchyně. Tam má také své evropské kořeny. Vedle egyptských faraonů ji totiž uctívali především staří Římané.

Martin Hýbner
Zdraví
I na balkoně vám porostou keře s chutnými plody

I na balkoně vám porostou keře s chutnými plody

Drobné keřovité ovoce se svými nároky velmi dobře hodí k ozelenění teras a balkonů. Ať už si vyberete z druhů tradičních, nebo naopak exotičtějších a méně známých, můžete se už letos těšit z první úrody.

Zuzana Ottová
Zajímavosti
Svatomartinská vína roku 2013 jsou vybrána: víme, jak budou chutnat

Svatomartinská vína roku 2013 jsou vybrána: víme, jak budou chutnat

Kateřina Hradová
Exotika
Chutnají vám pečené kaštany? Vysaďte si kaštanovník jedlý!

Chutnají vám pečené kaštany? Vysaďte si kaštanovník jedlý!

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2012: vlastní rajče chutná nejlépe

Zahrádkářská sezona 2012: vlastní rajče chutná nejlépe

Od poloviny února do jeho konce je nejvhodnější doba k výsevu rajčat. Připravte si mělčí nádoby, květináčky či misky, do nichž nasypete písčitou kompostovanou zeminu, a na ni rozložte semena. Třeba novinky letošního roku.

Kateřina Hradová
Zdraví
Jak chutná jedlá chryzantéma

Jak chutná jedlá chryzantéma

Ochutnejte netradiční podzimní lahůdku ideální pro přípravu léčivých čajů, salátů, špenátu a dalších pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní. Kopretina věncová, jedlá chryzantéma, překvapí.

Zuzana Ottová
Moruše vás překvapí chutnými plody

Moruše vás překvapí chutnými plody

Uvažujete, že si něco nového vysadíte na zahradu? A co takhle moruše? Víte, jak je pěstovat a množit? Zajisté vás potěší jejich nezvyklá chuť, kterou si můžete ověřit v některém z našich receptů.

Petra Nachtmanová
Aby vám jahody chutnaly

Aby vám jahody chutnaly

Kateřina Hradová
Recepty
Jak přijít na chuť kumquatu?

Jak přijít na chuť kumquatu?

S výrazným aroma exotického ovoce se můžete setkávat také doma, pokud se pustíte do pěstování. Na trpasličím pomeranči si pochutnáte i bez loupání, protože jeho kůra se dá jíst.

Petra Nachtmanová
Výstava: V hlavní roli krása a chuť

Výstava: V hlavní roli krása a chuť

Kateřina Hradová
ReceptyZdraví
Mystické mučenky zdobí i chutnají

Mystické mučenky zdobí i chutnají

Tento rod čítá kolem čtyř set druhů rostlin. Ve volné přírodě patří mezi polodřevité liány, jež se v pralese pnou vzhůru. U nás se pěstují v interiéru, ale ne všechny druhy se do našich obydlí a skleníků hodí.

Petra Nachtmanová
Recepty
Celer navrací slábnoucí sílu i chuť se milovat

Celer navrací slábnoucí sílu i chuť se milovat

Léčebné působení celeru znali už staří Egypťané, přijímán byl hlavně jako afrodiziakum. Nyní jsou jeho účinky využívány při léčbě nejrůznějších nervových chorob, včetně depresí.

Miroslav Hruška

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Vyrobte si vánoční věnec na dveře. Tady je 35 krásných nápadů pro inspiraci

Vyrobte si vánoční věnec na dveře. Tady je 35…

Z chvojí, šišek i listů bobkovišně či větviček... Krásný vánoční věnec můžete vytvořit téměř ze všeho a zvládnete to i za pár korun. Nevíte jak? Našli jsme pro vás ty nejkrásnější a nejzajímavější věnce na dveře pro inspiraci. Který si vyberete vy?

27.  11.  2020 |
Vánoční skřítkové jsou trendem letošních svátků. Jak se vám líbí?

Vánoční skřítkové jsou trendem letošních svát…

Jsou roztomilí, vousatí, s obrovským bambulatým nosem a čepicí naraženou přes oči. Kdo alespoň jednoho nemá letos doma, jako by snad ani nebyl. Tyhle malé roztomilé vánoční postavičky, které si oblíbily nejen děti, ale i dospělí, totiž rozzáří vaše Vánoce! Inspiraci najdete ve fotogalerii.

2.  12.  2020 |
Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly, a co vlastně symbolizují?

Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly,…

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. Pokud si svobodná dívka v tento den natrhá větvičky třešní nebo višní a ty jí na Štědrý den rozkvetou, dotyčná se do roka vdá.

včera |
Vyrobte si adventní věnec: Inspirace tradiční i netradiční

Vyrobte si adventní věnec: Inspirace tradiční…

Ještě jste si nestihli pořídit žádný adventní věnec? Zkuste si vyrobit vlastní. Ať už se rozhodnete pro klasický věnec nebo nějaký netradiční, většinu materiálu máte k dispozici doma, na zahradě nebo v přírodě. Přinášíme vám podrobný návod plus galerii krásných věnců pro inspiraci.

25.  11.  2020 |
Jak zazimovat muškáty, aby přežily chladné dny

Jak zazimovat muškáty, aby přežily chladné dn…

Muškáty neboli pelargonie patří k nejoblíbenějším květinám, které každoročně od května až do října zaplaví okna, balkony i terasy pestrou škálou barev. Aby nám muškáty dělaly radost i několik let za sebou, musíme ale věnovat zvláštní pozornost jejich zazimování.

3.  10.  2020 |