Chemický přípravek

Přečtěte si o tématu Chemický přípravek. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Chemický přípravek, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Chemický přípravek.


Kdy a jak připravit letněné pokojovky na stěhování zpátky dovnitř?

Kdy a jak připravit letněné pokojovky na stěhování zpátky dovnitř?

Příjemné letní teploty už jsou minulostí a zejména v noci začíná být chladno. Když v noci klesnou teploty pod 5 °C, mohlo by to pokojové rostliny poškodit. Toto období může nastat už koncem srpna, jindy až během září.

Lucie Kořistová
Jak na moly v domácnosti? Pomohou osvědčené babské triky | Zdroj: iStock

Jak na moly v domácnosti? Pomohou osvědčené babské triky

Vypadají nenápadně, dokážou ale napáchat velké škody. Během krátké doby mohou moli zničit nejen oblíbený vlněný kabát, svetr nebo oblečení z bavlny, ale také koberce či potahovou látku sedačky a křesel. Jak tomu předejít a nevítaných návštěvníků se účinně zbavit? Máme pro vás pár osvědčených tipů.

Lenka Chvostová
Zahrádkářův diář
Pět rad, které vám zajistí úspěšné předpěstování rostlin

Pět rad, které vám zajistí úspěšné předpěstování rostlin

Na začátku února přichází čas k předpěstování zeleniny a okrasných rostlin. Promeškáte-li správnou dobu, rostliny nepokvetou či nezaplodí v očekávaných termínech. Co budete k předpěstování potřebovat, jak správně postupovat a čeho se vyvarovat, se dočtete v dnešním článku.

Jaromír Malich

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |