Česká zahrada

Přečtěte si o tématu Česká zahrada. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Česká zahrada, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Česká zahrada.


Jak správně hnojit trávník

Jak správně hnojit trávník

Trávník, to je základ každé zahrady. Někteří z nás se snaží a snaží, ale stále to není ono. Častou chybou bývá chybné nebo dokonce žádné hnojení. Jak tedy hnojit trávník správně?

Petra Škarková
Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

Markéta Žídková
Melouny a česká zahrada: návod na pěstování

Melouny a česká zahrada: návod na pěstování

Melouny patří mezi nejnáročnější plodovou zeleninu. Vyžaduje hodně tepla, vláhy a živin. Ačkoli je to subtropické ovoce, můžeme se do pěstování pustit i na našich zahrádkách.

Martin Hýbner
Zahrádkářův diář
Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Melouny jsou poměrně málo pěstovanou zeleninou, navíc kvalitní sadbu nelze snadno získat. Jejich sazenice si proto naroubujte sami. Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek.

Miroslav Štefan
Exotika
Literární novinka: Pěstujeme a tvarujeme bonsaje. VYHRAJTE ji s AbecedouZahrady!

Literární novinka: Pěstujeme a tvarujeme bonsaje. VYHRAJTE ji s AbecedouZahrady!

Pro ty, jež nadchla krása bonsají, je určena nová kniha Kamily Skálové Pěstujeme a tvarujeme bonsaje. Poradí všem, kdo si takovou rostlinu chtějí pořídit, i těm, kdo ji už mají, ale neví si s ní rady.

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A