Červené zelí

Přečtěte si o tématu Červené zelí. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Červené zelí, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Červené zelí.


Zajímavosti
Barvíme vajíčka přírodními materiály: Co dělat, aby chytla cibule, červená řepa či kurkuma

Barvíme vajíčka přírodními materiály: Co dělat, aby chytla cibule, červená řepa či kurkuma

Cibule je klasika, ale co zkusit kurkumu, červenou řepu nebo kmín k obarvení vajíček?

Když se rostliny mezi sebou nesnesou

Když se rostliny mezi sebou nesnesou

Alena Menclová
FloristikaReportážeZahrádkářův diářZajímavosti
Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod

Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod

Velikonoce jsou tu a s nimi krom jiného pondělní pomlázka, zvyk známý už od pohanských dob. Naši předkové věřili, že je-li dobře provedená, dokáže zázraky – omladí děvčata a ženy na celý další rok.

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Barvíme přírodně materiálem ze zahrady

Barvíme přírodně materiálem ze zahrady

Nestihli jste letos koupit barvy na vajíčka? Toužíte po nostalgii starých časů s jemnými odstíny našich prababiček? Obarvěte si s námi vajíčka produkty, které nabízí zahrada.

Martin Hýbner
Chroupejte denně mrkev! Vyhne se vám rakovina

Chroupejte denně mrkev! Vyhne se vám rakovina

Mrkev a další zelenina jsou hotovým zázrakem, tvrdí němečtí odborníci. Mnohé druhy zeleniny jsou totiž nabité karotenem, který blahodárně působí v lidském těle. Dokáže blokovat protein CRP podporující záněty v těle. Tlumí tak nejen projevy revmatismu, ale omezovat může dokonce riziko vzniku rakoviny.

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |