Čerstvá bylinka

Přečtěte si o tématu Čerstvá bylinka. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Čerstvá bylinka, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Čerstvá bylinka.


Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat | Zdroj: iStock

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

Lenka Chvostová
Krásné talíře v hlavní roli: Inspirujte se dokonale prostřenými stoly | Zdroj: istock

Krásné talíře v hlavní roli: Inspirujte se dokonale prostřenými stoly

Ať už ke stolu usedáte ke snídani, nedělnímu obědu či sváteční večeři, vždy je příležitost ho hezky prostřít. Pěkně upravený stůl totiž dokáže navodit dokonalou atmosféru a zpříjemnit čas s rodinou nebo třeba s blízkým člověkem strávený u jídla. Pokochejte se nádhernými stoly z celého světa a načerpejte inspiraci.

Lenka Chvostová
Pozvánky
Farmářské trhy v Brně: Kde jsou, kdy a co tam seženete | Zdroj: iStock

Farmářské trhy v Brně: Kde jsou, kdy a co tam seženete

I když metropolí farmářských trhů je především Praha, ani obyvatelé Brna nepřijdou zkrátka. Nakoupit si kvalitní regionální potraviny a produkty lokálních farmářů mohou téměř v každé městské části a nabídka je opravdu široká. Kde všude farmářské trhy najdete, kdy se konají a co všechno tam seženete? Přinášíme přehled všech míst.

Lenka Chvostová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |