Bulva

Přečtěte si o tématu Bulva. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Bulva, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Bulva.


Zdraví
Tuřín: Zázračná a chutná zelenina nejen pro dietáře a cukrovkáře

Tuřín: Zázračná a chutná zelenina nejen pro dietáře a cukrovkáře

Naši předci na něj nedali dopustit, byl velmi populární. Postupem času se na něj ale nějak zapomnělo. Nyní tuřín zažívá svůj boom. Nestojí moc, skvěle chutná, je výživný, má minimum kalorií a také významné účinky na lidské zdraví. Není divu, že se opět dostává do středu zájmu konzumentů, ale i zahrádkářů. Vypěstovat ho je totiž skutečně snadné.

Lenka Chvostová
Zahrádkářův diář
Jak sklidit pozdní kořenovou zeleninu a jak ji správně uskladnit?

Jak sklidit pozdní kořenovou zeleninu a jak ji správně uskladnit?

Kořenová zelenina nesmí v české kuchyni chybět, a třebaže ji lze celoročně koupit, ta z vlastní zahrádky chutná jinak. Jak na správnou sklizeň a uskladnění, které vám zajistí přísun vitaminů až do jara?

Alena Menclová
Recepty
Jak pěstovat řapíkatý celer. Plus chutné recepty

Jak pěstovat řapíkatý celer. Plus chutné recepty

Celer bez bulev, jen se silným stonkem, který přesto nepostrádá jemnou typickou vůni, to je řapíkatý celer. Pěstuje se téměř stejně jako bulvový, a přesto je stále opomíjený. Poradíme vám, jak si ho vypěstovat i jak ho využít v kuchyni.

Irena Forejtová
Novinky na trhu
Pálivá paprika, brutnák nebo zelená rajčata? Novinky pro rok 2017

Pálivá paprika, brutnák nebo zelená rajčata? Novinky pro rok 2017

Právě teď je čas na pěstování salátu, ředkviček, kedlubnů, rajčat nebo paprik. Letošním hitem budou nejspíš rajče s exotickými zelenými plody, křehký tuřín a jedlé květy brutnáku. Jaké další novinky pro nás letos připravily semenářské trhy? Uvidíte, že je z čeho vybírat.

Irena Forejtová
ReceptyZahrádkářův diář
Pořiďte si semena ředkve bílé, zdravě si na ní pochutnáte

Pořiďte si semena ředkve bílé, zdravě si na ní pochutnáte

Velké bílé ředkve určitě znáte z pultů obchodů. Víte ale, že si je můžete bez problémů vypěstovat sami?

Alena Menclová
Choroby plodové zeleniny – chemická ochrana

Choroby plodové zeleniny – chemická ochrana

Rajčata, papriky a okurky jsou oblíbenou zeleninou v našich zahradách. Jenže právě tyto chutné plody napadají choroby nejčastěji. Jak je ochránit?

Martin Hýbner
Zdraví
Celer: pěstování od výsevu po sklizeň

Celer: pěstování od výsevu po sklizeň

Celer patří s mrkví a petrželí k nejpoužívanějším kořenovým zeleninám. Ať už se letos rozhodnete pro celer bulvový, řapíkatý či listový, poradíme vám, jak jej pěstovat od výsevu semen až po dobu sklizně.

Alena Menclová
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Vypěstujte si netradiční plodovou a kořenovou zeleninu

Vypěstujte si netradiční plodovou a kořenovou zeleninu

Kateřina Hradová
ZajímavostiZdraví
Zahrádkářská sezona 2013: i zeleninová klasika může překvapit

Zahrádkářská sezona 2013: i zeleninová klasika může překvapit

Kateřina Hradová
ExotikaFloristika
Květinový festival v Haiti a u nás: v čem se liší?

Květinový festival v Haiti a u nás: v čem se liší?

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2009: představujeme vám nová osiva zeleniny

Zahrádkářská sezona 2009: představujeme vám nová osiva zeleniny

Také letos připravily firmy zabývající se šlechtěním a produkcí osiv několik novinek. Nás tentokrát zajímala osiva zeleniny. Jejich nabídka sice není obsáhlá tak jako loni, ale výsledek šlechtitelské práce stojí za to.

Jaromír Malich

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A