Bohatý zdroj

Přečtěte si o tématu Bohatý zdroj. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Bohatý zdroj, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Bohatý zdroj.


ZajímavostiZdraví
Čistič oken, lék i masážní přípravek. To všechno je citron

Čistič oken, lék i masážní přípravek. To všechno je citron

Mít doma v zásobě citrony se hodí. Tyto voňavé exotické plody se dají využít nejen při přípravě nápojů a jídel, ale také jako léčivo při nachlazení, pomocník při úklidu a v neposlední řadě při péči o vaše tělo.

Petra Nachtmanová
Vypěstujte si vlastní goji neboli kustovnici čínskou

Vypěstujte si vlastní goji neboli kustovnici čínskou

Goji je již několik století neoddělitelnou součástí tradiční čínské medicíny. U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako přírodní antioxidant, který vás zbaví nejrůznějších neduhů.

Irena Forejtová
Zima na zahradě
I v zimě můžete pěstovat bylinky

I v zimě můžete pěstovat bylinky

Většinu běžných bylinek pro vlastní potřebu si můžeme od jara do podzimu pěstovat na zahrádce. Co ale v zimě? Některé druhy lze pěstovat dál i doma za oknem. Zajistíme si tak zelené natě k ochucení jídel i stálý přísun vitaminů po celou zimu. 

Alena Menclová
Exotika
Jak pěstovat kumkvat neboli zlatou mandarinku

Jak pěstovat kumkvat neboli zlatou mandarinku

Místo borovic, jedlí a smrků se v Číně na Vánoce zdobí nejmenší citrus na světě – kumkvat. U nás se pěstuje jako pokojová rostlina a při správné péči se dočkáme i chutných plodů.

Irena Forejtová
Zajímavosti
Tip na výlet: Zahrady jižní Francie

Tip na výlet: Zahrady jižní Francie

Provence je jedním z nejhezčích regionů Francie, plný levandulových polí, vinic a olivových hájů, vesniček a měst s mnoha antickými památkami, ale i divokou krajinou.

Irena Forejtová
ReceptyZajímavosti
Vyzkoušejte netradiční listovou zeleninu

Vyzkoušejte netradiční listovou zeleninu

V létě bývá zeleniny nadbytek. Pak ale přijde zima a člověku často ve sklepě zůstane pouze kysané zelí. Existují ale zeleniny, jež můžete sklízet čerstvé i v průběhu zimy. Mezi ně patří i vysoce otužilý kadeřávek, který obsahuje velké množství draslíku, železa, beta-karotenu a vitaminu C.

Kateřina Hradová
ZajímavostiZdraví
Zahrádkářská sezona 2013: i zeleninová klasika může překvapit

Zahrádkářská sezona 2013: i zeleninová klasika může překvapit

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |