Alkaloid

Přečtěte si o tématu Alkaloid. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Alkaloid, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Alkaloid.


Zdraví
Kotvičník: Zelená viagra ze zahrádky

Kotvičník: Zelená viagra ze zahrádky

Kotvičníku se říká přírodní viagra. Víte, jak si toto přízvisko vysloužil? Prozradíme vám, jaké účinné látky kotvičník obsahuje a jaký má vliv na organismus. Chcete si tento zelený zázrak sami vypěstovat? Dozvíte se, jak na to.

Zuzana Ottová
Zajímavosti
Tajemná mandragora je opředena mýty

Tajemná mandragora je opředena mýty

K nejstarším léčivkám sbíraným pro kořen patří magická mandragora neboli pokřín obecný, jež pochází ze Středozemí a patří do stejné čeledi rostlin jako rajčata i brambory, do lilkovitých. Co o této trvalce víte?

Petra Nachtmanová
Jedovaté pokojové rostliny: Jsou nebezpečné pro děti i pro kočky

Jedovaté pokojové rostliny: Jsou nebezpečné pro děti i pro kočky

Pokojové rostliny nejsou samy o sobě nebezpečné, nicméně šťáva z rostliny, květy či plody mohou způsobit vážné zdravotní problémy a dokonce i smrt. Jedovaté pokojové rostliny jsou hrozbou nejen pro osoby, které s nimi manipulují, ale především pro děti a domácí zvířata.

Irena Forejtová
Kalízie vonná. Kde roste, tam léčí

Kalízie vonná. Kde roste, tam léčí

Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř obyčejnou pokojovou rostlinu s neobyčejnými účinky může mít doma každý. Chcete ji vyzkoušet?

Irena Forejtová
FloristikaZajímavosti
Nepřehlédnutelná lupina se pěstuje sama

Nepřehlédnutelná lupina se pěstuje sama

Alena Menclová
Zdraví
Bio zelenina aneb Pěstování bez chemie

Bio zelenina aneb Pěstování bez chemie

Uvažujete o pěstování zeleniny bez použití chemie? Shrňme si tedy informace o agrotechnice, hnojení i ochraně bio zeleniny. Vysvětlíme si zásady jejího pěstování a chyby, kterých byste se měli vyvarovat.

Edita Ježková
Mák si u nás, na rozdíl od jiných států, můžete vypěstovat

Mák si u nás, na rozdíl od jiných států, můžete vypěstovat

Pěstovat mák pro vlastní potřebu je docela dobrý nápad. Zaručeně čerstvý a voňavý z vás udělá mistra domácích moučníků.

Alena Menclová
Rozmarýn není rozmarný

Rozmarýn není rozmarný

Ač jeho název napovídá, že jde o rostlinku, se kterou nebude snadné vyjít, opak je pravdou. Býval však přísadou do elixíru lásky, takže s lidskými rozmary má přeci něco společného.

Zuzana Ottová
Zahrádkářův diář
Zahrádkářská sezona 2012: ať žijí papriky

Zahrádkářská sezona 2012: ať žijí papriky

Těšíte se na novinky z říše paprik? Polovina února je ideální dobou vhodnou k výsevu semen této oblíbené zeleniny. Vyzkoušejte kultivary, které trh nabízí letos poprvé. Přímo od šlechtitelů na vaši zahrádku!

Kateřina Hradová
ExotikaZajímavostiZdraví
Bylinné zákvasy pro posílení rostlin

Bylinné zákvasy pro posílení rostlin

Možná že i vám rostou na zahradě rostliny, které lze použít jako výborné hnojivo – stačí jen vědět, jak je zpracovat. Jejich využití s sebou nese hned několik výhod: hnojivo máte zadarmo a do vaší zahrady nepřibude žádná dávka chemie.

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A