Svařák

O tématu Svařák jsme již napsali řadu článků. Dozvíte se z nich všechny důležité informace.


ÚrodaUžitečná zahradaReceptySvařák
Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Každý si v chladných dnech rád dopřeje skleničku svařeného vína na zahřátí. Proč ale pít stále to stejné, když existuje celá řada možností, jak tento chutný nápoj připravit? Inspirujte se našimi netradičními recepty!

Kateřina Hradová
Jedlé kaštanyTradice
Jak upéct jedlé kaštany, jak je oloupat. Plus kaštanové pyré

Jak upéct jedlé kaštany, jak je oloupat. Plus kaštanové pyré

Chcete si vyrobit vlastní pečené kaštany nebo kaštanové pyré? Příprava těchto dobrot není úplně snadná. Poradíme vám, jak na to, aby váš domov prostoupila příjemná kaštanová vůně a abyste si opravdu pochutnali.

Irena Forejtová
VínoLéčivé rostlinyVýrobaDIYMeduňka
Jak vyrobit meduňkové víno | Zdroj: iStock

Jak vyrobit meduňkové víno

Čaj z meduňky už pil asi každý z nás. Uklidňuje, přivolává spánek, přináší příjemné sny. Věděli jste ale, že si z ní snadno můžete vyrobit i léčivé víno? Recept na něj najdete v našem článku.

Lenka Chvostová
Užitečná zahradaFloristika
Jak vykouzlit vánoční atmosféru

Jak vykouzlit vánoční atmosféru

Už jste vymysleli, jak vykouzlíte v domácích podmínkách atmosféru Vánoc? Máme pro vás několik tipů pro inspiraci k výrobě dekorací, s jejichž pomocí zabavíte i malé pomocníky.

Petra Škarková
ÚrodaUžitečná zahradaReceptyZdraví
Odborník radí: jak používat koření a kořenící směsi

Odborník radí: jak používat koření a kořenící směsi

Recepty s kořením byly zaznamenány již na papyrech. Od dávných věků lidé koření a bylinky kombinovali tak, aby dosáhli co nejlepšího souladu chutí a vůní pokrmů. A jak si umíte poradit vy?

Petra Nachtmanová
ÚrodaUžitečná zahradaReceptyZdraví
Víte, jak si vychutnat boj s bacily?

Víte, jak si vychutnat boj s bacily?

Zima ještě neřekla konečné slovo a střídavé počasí přispívá k rychlému nachlazení a množení chřipkových bacilů. Vypořádejte se s nimi za pomoci léčivých a navíc lahodných nápojů.

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v paneláku

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v pan…

Napadlo by vás, že tyhle fotky pocházejí z bytů v panelových domech? Nás tedy vůbec. Je vidět, že šikovnou rekonstrukcí lze ze standardizovaných bytů získat moderní domov, který bude vyhovovat potřebám svých obyvatel. Prohlédněte si v galerii v úvodu článku zdařilé rekonstrukce panelových bytů.

19.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Interiér roku
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Díky vydatným dešťům, které v posledních dnech zalily Česko, a také příznivým teplotám, houby znovu pomalu začínají růst, i když samozřejmě zdaleka ne všude. Podle mykologů a meteorologů se ale v nadcházejícím období babího léta můžeme těšit na pořádnou nadílku. Počasí zkrátka bude houbařům přát. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky? V textu najdete tipy kraj po kraji (hledáte-li jen svůj kraj, sjeďte si v článku níže na příslušnou oblast).

1.  9.  2021 |
Lenka Chvostová
Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

20.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Domácnost
Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy rostou?

Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy…

Je to k vzteku, když slyšíte, jak rostou houby, a pak se vrátíte z lesa s prázdnou. Kam vyrazit?

5.  9.  2021 |
Markéta Žídková
Houby
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořké hřiby. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

28.  7.  2021 |
Markéta Žídková
Hřib žlučníkHřib satanNejedlé hřibyJedovaté hřibyHouby