Sazenice

Na Abecedě zahrady.cz se tématu Sazenice věnujeme průběžně. Přečtěte si tyto články a budete vědět všechno důležité.


Recepty
Pěstujeme chřest: Běh na dlouhou trať

Pěstujeme chřest: Běh na dlouhou trať

Naše zahrada zná tuto zeleninu již dlouhá staletí. Chřest neboli špargl zažívá v posledních letech renesanci. Je totiž velmi zdravý a vypěstovat si ho můžeme sami.

Irena Forejtová
Jahodník velkoplodý zaručuje bohatou sklizeň. Jakou vybrat odrůdu?

Jahodník velkoplodý zaručuje bohatou sklizeň. Jakou vybrat odrůdu?

Chcete mít na zahrádce nejsladší, největší a nejchutnější jahody? Velkoplodý jahodník nabízí mnoho odrůd, z nichž si lze vybrat a budete sklízet od jara až do podzimu.

Irena Forejtová
Pěstování sazenic: Přišel čas otužovat sadbu

Pěstování sazenic: Přišel čas otužovat sadbu

Dostatek světla a přiměřená teplota jsou nezbytné pro vypěstování silné a zdravé sadby. Před výsadbou ven je však nutné rostlinky otužovat, aby neutrpěly šok.

Irena Forejtová
Předpěstujte si rajčata, papriky a okurky. Ušetříte a budete mít silné sazenice | Zdroj: iStock

Předpěstujte si rajčata, papriky a okurky. Ušetříte a budete mít silné sazenice

Nedáte dopustit na zeleninu z vlastní sklizně, ale sazenice pořizujete na trhu nebo v zahradnictví? Zkuste letos udělat změnu. Sadbu si předpěstujte. Nejenže vás to vyjde podstatně levněji, ale zároveň budete mít kvalitní a silné sazeničky.

Lenka Chvostová
Zahrádkářův diář
Pelargonie na příští rok: ušetřete s vlastními sazenicemi

Pelargonie na příští rok: ušetřete s vlastními sazenicemi

Chcete-li mít příští rok bohatě kvetoucí balkon stejně krásný jako letos, asi jste již s přípravou sadby pelargonií začali v srpnu. Ani teď však ještě není pozdě: nafotili jsme pro vás přesný postup práce, kterou zvládnete za pár minut.

Jaromír Malich
Vypěstujte si sazenice rychlené zeleniny

Vypěstujte si sazenice rychlené zeleniny

Zima ještě nekončí a vy už byste se rádi pustili do jarních prací? Pokud máte skleník, pařeniště nebo fóliovník určený pro zeleninu, můžete začít pěstovat sazenice rychlené zeleniny.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Réva vinná: vypěstujte si vlastní sazenice

Réva vinná: vypěstujte si vlastní sazenice

Právě nyní nastal čas pro namnožení révy vinné: ať už z vlastní zahrady, od známých, či od souseda. V tomto období, tedy na přelomu února a března, se réva řeže a tvaruje, proto můžete odřezané réví použít jako řízky k množení.

Miroslav Štefan
Inkubátor pro sazenice aneb Přírodní reality show na vašem stole

Inkubátor pro sazenice aneb Přírodní reality show na vašem stole

Nemáte zahradu nebo většinu času trávíte v práci? Zázrak probouzení přírody můžete pozorovat v přímém přenosu z miniaturního skleníčku umístěného právě na vašem stole, třeba hned vedle počítače.

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte se!

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte…

Pokud na vašich vchodových dveřích ještě stále visí vánoční věnec, je nejvyšší čas vyměnit ho za jarní. Rozkvetlá dekorace vchod nejen hezky ozdobí, ale při každém odchodu a příchodu domů vám zlepší náladu. Podívejte se pro inspiraci do naší velké fotogalerie, kde najdete více než padesát těch nejkrásnějších věnců z celého světa.

6.  3.  2019 |
7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstování zamiokulkasu

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstová…

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

24.  10.  2018 |
Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vy…

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Jak ho v lese bezpečně poznat a odlišit ho od konvalinky? Jak ho pěstovat na zahradě? A co si z něj uvařit?

13.  3.  2019 |
Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je …

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

9.  3.  2019 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

12.  3.  2019 |