Rybíz

Přečtěte si zajímavé redakční články, které se věnují tématu rybíz.


Základ českých zahrádek: Rybíz bílý, červený a černý

Základ českých zahrádek: Rybíz bílý, červený a černý

Plody rybízu se od sebe neliší jen barvou a chutí. Mají rozdílné nároky na půdu a živiny, ale také každý z nich plodí na jiném dřevě. Poradíme vám, jaké odrůdy zvolit a jak řezat, aby rybízy dávaly co největší úrodu.

Irena Forejtová
ZajímavostiZdraví
Jak připravit vynikající med z květů černého bezu | Zdroj: iStock

Jak připravit vynikající med z květů černého bezu

Na nachlazení, kašel, horečku i bolest v krku. Med z květů černého bezu je nejen chutný a voňavý, ale i zdravý. A jeho výroba nevyjde vůbec draze.

Lenka Chvostová
Návštěva na úzké zahradě. Jak ji co nejlépe využít a čím ji osadit?

Návštěva na úzké zahradě. Jak ji co nejlépe využít a čím ji osadit?

Jak skloubit na úzkém dlouhém pozemku požadavek na okrasnou a zároveň užitkovou zahradu s dostatečným prostorem na práci i relax? Podívejte se, jak se to majitelům jedné takové podařilo.

Irena Forejtová
Zahrádkářův diář
Jak se v listopadu postarat o rostliny

Jak se v listopadu postarat o rostliny

Rostliny se chystají k odpočinku. Užijte si pestrých barev, které nám teď příroda nabízí, a ve volných chvílích se věnujte činnostem nutným k zazimování zahrady. Čím dříve je zvládnete, tím lépe.

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Nač nesmíte zapomenout při výsadbě dřevin

Nač nesmíte zapomenout při výsadbě dřevin

Říjen je nejvhodnějším obdobím pro výsadbu většiny ovocných a okrasných dřevin. Poradíme vám, jak postupovat. Dopředu si promyslete, jaké stromky či keře budou ideální volbou pro vaši zahradu. Zjistěte si, jaké mají nároky na pěstování a pusťte se do práce.

Kateřina Hradová
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Maliník a ostružiník: sklizeň má svá pravidla

Maliník a ostružiník: sklizeň má svá pravidla

Maliny a ostružiny dozrávají. Víte, v kterou dobu je nejvhodnější je otrhat, jak je poté uchovávat a nač je využít? A jak po jejich sklizni ošetřit keře nebo co dělat s rostlinami, které neplodí?

Tereza Macháčková
Josta: vypěstujte si drobné ovoce, které právě dozrává

Josta: vypěstujte si drobné ovoce, které právě dozrává

Alena Menclová
ReceptyZahrádkářův diář
Jak připravit hravý třešňový likér

Jak připravit hravý třešňový likér

Přemýšlíte, jak využít následující dva volné dny? Pusťte se do přípravy lahodného třešňového likéru. Je snadná a velmi rychlá. Pokud u vás zrají třešně dřív a máte je už zpracované, použijte višně, rybíz nebo maliny.

Kateřina Hradová
ReceptyZdraví
Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

Kateřina Hradová
Exotika
Líčidlo: tuhle zvláštnost vám mohou přinést ptáci

Líčidlo: tuhle zvláštnost vám mohou přinést ptáci

Solitérních trvalek budících v zahradě pozornost není mnoho. Líčidlo jedlé (Phytolacca esculenta) se ale v posledních letech zabydluje na zahradách i ve volné přírodě. Co je to vlastně za rostlinu? Stojí za to ji mít?

Alena Menclová
Zdraví
Bio zahrada: jak pěstovat drobné ovoce bez chemie

Bio zahrada: jak pěstovat drobné ovoce bez chemie

Jahody, maliny, ostružiny, angrešt, rybíz, kanadské a kamčatské borůvky, brusinky, arónie, aktinidie, dřín, rakytník a další, méně známé drobné ovoce, můžete na zahardě pěstovat bez použití chemických prostředků. Jak na to?

Edita Ježková
Mšice a boj proti nim

Mšice a boj proti nim

S tímto známým škůdcem se můžete setkat jak v bytě, tak i na zahradě. Svou parazitickou činností dokáže způsobit nemalé škody. Když už se na rostlinách objeví, je nutné urychleně zakročit.

Jaromír Malich
Zahrádkářův diář
Využijte příznivého počasí a vysaďte si rybíz

Využijte příznivého počasí a vysaďte si rybíz

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |