Recepty

Zahrada se umí za vaši práci znamenitě odvděčit svými plody a dalšími částmi rostlin. Podle našich vyzkoušených receptů je proměňte v dobré jídlo i pití, na kterém si pochutnají nejen děti, ale celá rodina.

Mohlo by vás také zajímat: ÚrodaOvoce, Zelenina, Bylinky


Recepty
Pochutnejte si: Jahodový pohár s mátou

Pochutnejte si: Jahodový pohár s mátou

Kateřina Hradová
Recepty
Heřmánková zmrzlina

Heřmánková zmrzlina

Petra Nachtmanová
ReceptyZdraví
Návrat amarantu

Návrat amarantu

Čím více se na trhu objevují nové, trvanlivější potraviny, tím častěji se zabýváme sledováním obsahu éček, barviv a konzervantů v nich. Obliba chemicky upravovaných potravin klesá.

Irena Forejtová
ReceptyZdraví
Mystické mučenky zdobí i chutnají

Mystické mučenky zdobí i chutnají

Tento rod čítá kolem čtyř set druhů rostlin. Ve volné přírodě patří mezi polodřevité liány, jež se v pralese pnou vzhůru. U nás se pěstují v interiéru, ale ne všechny druhy se do našich obydlí a skleníků hodí.

Petra Nachtmanová
ReceptyZdraví
Plané rostliny na talíři? Proč ne!

Plané rostliny na talíři? Proč ne!

Z těchto rostlin lze vytvořit neobvyklou hostinu, aniž by to znamenalo, že se můžete jít už jen pást. To, oč na zahrádce nebo při procházce přírodou zavadíte přezíravým okem, proměníte ve vybranou lahůdku.

Zuzana Ottová
Recepty
Pochutnejte si: Zdraví z přírody

Pochutnejte si: Zdraví z přírody

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Zeleninové saláty

Pochutnejte si: Zeleninové saláty

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Rybí maso v mangoldu se šalvějí

Pochutnejte si: Rybí maso v mangoldu se šalvějí

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Pikantní vepřové nudličky s klíčky mungo

Pochutnejte si: Pikantní vepřové nudličky s klíčky mungo

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Špenátový závin

Pochutnejte si: Špenátový závin

Kateřina Hradová
Recepty
Letošní hit: Buráky z vlastní zahrádky

Letošní hit: Buráky z vlastní zahrádky

Pídíte-li se po něčem zajímavém, co nikdo jiný na zahrádce nemá, máme pro vás dobrý tip. Při nákupu osiva se podívejte do oddělení zeleninových semen. Při troše štěstí tam objevíte podzemnici olejnou.

Irena Forejtová
Recepty
Pochutnejte si: Dušené papriky plněné luštěninami

Pochutnejte si: Dušené papriky plněné luštěninami

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Cuketový nákyp s rajčaty

Pochutnejte si: Cuketový nákyp s rajčaty

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Petrželové sardinky na víně

Pochutnejte si: Petrželové sardinky na víně

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Hrachová polévka s bazalkou

Pochutnejte si: Hrachová polévka s bazalkou

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Kateřina Hradová
Recepty
Pochutnejte si: Brambory s mletým masem

Pochutnejte si: Brambory s mletým masem

Kateřina Hradová
Recepty
Grapefruitová bowle

Grapefruitová bowle

Zuzana Ottová
ReceptyZdraví
Jablka mají léčivou moc

Jablka mají léčivou moc

Málokdy si uvědomíme, že pěkně vyzrálé a šťavnaté jablíčko skrývá medicínu pro duši i tělo, a to doslova, od hlavy až k patě. Uklidní, povzbudí a uzdraví. Vyzkoušejte jablečnou kúru s námi.

Irena Forejtová
Recepty
Netradiční recepty na zpracování úrody

Netradiční recepty na zpracování úrody

Na konci léta máme spoustu broskví, švestek, rajčat, paprik, cuket a dalších plodů. Vyjma klasických zavařenin je letos můžeme vyzkoušet zpracovat na netradiční omáčky, čatní a pasty.

Irena Forejtová
ReceptyZdraví
Pampeliška: zatočí s revmatismem, vyčistí játra

Pampeliška: zatočí s revmatismem, vyčistí játra

Kdo má teď v létě na zahradě pampelišky, ví, jak je složité dostat je ven. Třeba z trávníku. Ale pampeliška shůry seslaný poklad pro lidské zdraví. Využít se dá i při přípravě salátu.

Miroslav Hruška
Recepty
Grilované speciality ze zahrady: večerní občerstvení po rozpáleném dni

Grilované speciality ze zahrady: večerní občerstvení po rozpáleném dni

Zahrada v létě je přímo předurčena pro grilování. Po rozpáleném dni se večer scházíme na chladivém trávníku u grilu. Speciální letní recepty může vyzkoušet každý.

Martin Hýbner
Recepty
Celer navrací slábnoucí sílu i chuť se milovat

Celer navrací slábnoucí sílu i chuť se milovat

Léčebné působení celeru znali už staří Egypťané, přijímán byl hlavně jako afrodiziakum. Nyní jsou jeho účinky využívány při léčbě nejrůznějších nervových chorob, včetně depresí.

Miroslav Hruška
Recepty
Grilování: novinka mezi grily a jedinečné recepty

Grilování: novinka mezi grily a jedinečné recepty

Tak a je to tady: horké letní dny, víkendy a vůně grilovaných dobrot. Nechejme se inspirovat novinkami a recepty na skutečné laskominy. Již tenhle víkend si je můžeme vychutnat.

Irena Forejtová
ReceptyZdraví
Okurková sezóna zdraví znamená

Okurková sezóna zdraví znamená

Traduje se, že okurka je výborná zelenina, ale vitamíny a minerály jsou jí cizí. Není to pravda. Okurka má léčebné účinky a může pomoci při mnoha zdravotních nesnázích.

Miroslav Hruška
ReceptyZajímavosti
Proč chodit na houby? Doma rostou vždy a stále!

Proč chodit na houby? Doma rostou vždy a stále!

Už jste slyšeli o zázračných japonských houbách shiitake? Jsou to léčivé a královsky chutnající houby, které si můžeme vypěstovat doma z praktických bloků.

Martin Hýbner
Recepty
Marináda z bylinek dodá grilování šmrnc a šmak

Marináda z bylinek dodá grilování šmrnc a šmak

Na trh můžeme koupit nepřeberné množství marinád. S několika málo ingrediencemi si je však můžeme připravit sami. Grilování s přáteli bude povýšeno na svátek gurmánů.

Miroslav Hruška
ReceptyZdraví
Horko, léto, mojito: pěstujeme mátu

Horko, léto, mojito: pěstujeme mátu

Máta je bylina sloužící člověku celá tisíciletí. A v současnosti je žádaná kvůli osvěžujícímu mentolu. Vedle žvýkaček si ji v parném létě užíváme především v koktejlu mojito.

Almíra Pitronová
ReceptyZdraví
Totální jarní detoxikace aneb zdraví ze zahrady

Totální jarní detoxikace aneb zdraví ze zahrady

Po zimě jsou naše tváře pobledlé, vlasy řídnou, pleť je nezdravá. Zahrada i volná příroda nbízí řešení – jarní detoxikaci pomocí běžných bylin a rostlin.

Martin Hýbner
Recepty
Pět svěžích jarních receptů

Pět svěžích jarních receptů

Jarní polévka pro zdraví a sílu, elixír zdraví, pampeliškový likér, zelný salát s křenem a barevný salát. Dobrou chuť a ty, jarní únavo, pryč s tebou!

Irena Forejtová
12345

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak se pozná kousnutí od štěnice a jak štěnice vypadá?

Jak se pozná kousnutí od štěnice a jak štěnic…

Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že to není kopřivka ani komáří štípnutí, máte zřejmě před sebou velký problém. Asi máte doma štěnice. Prozradíme vám, kde se schovávají, jak je poznat a co s nimi dělat.

včera |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |