Pivoňka

O tématu Pivoňka jsme již napsali řadu článků. Dozvíte se z nich všechny důležité informace.


Pivoňka na zahradě nemůže chybět

Pivoňka na zahradě nemůže chybět

Chcete trvalku, která vám vydrží na místě několik desítek let? Vysaďte si do zahrady půvabné, nenáročné a odolné pivoňky, které právě v tuto dobu začínají rozkvétat.

Alena Menclová
FloristikaZajímavosti
Jak dobře nakoupit řezané květiny

Jak dobře nakoupit řezané květiny

Čas od času prostě musíme nebo chceme někomu darovat čerstvé květiny. Jak se nespálit a dobře vybrat? Čtěte návod také o nákupu květin online!

Martin Hýbner
Jak vtisknout terasám a balkonům jednotný styl

Jak vtisknout terasám a balkonům jednotný styl

Zapomeňte na nahodilý mix rostlin a zkuste dát omezeným venkovním prostorům jednotný styl. Osázené balkony či terasy jsou zeleným mikrosvětem a ten by měl být, jako každý dobrý svět, co nejharmoničtější.

Zuzana Ottová
FloristikaZajímavosti
Barvy rostlin nás ovlivňují, přesvědčte se o tom!

Barvy rostlin nás ovlivňují, přesvědčte se o tom!

Květiny nás ovlivňují svými barvami. Přemýšleli jste nad tím, jak na vás která barva působí či zda nějakou upřednostňujete? Poradíme vám, kterými odstíny můžete stimulovat svou aktivitu a s pomocí kterých budete snáz relaxovat.

Kateřina Hradová
Pěstování nenáročné bergénie

Pěstování nenáročné bergénie

Časné jaro nabízí celkem pestrou paletu kvetoucích cibulovin, na trvalky je ale poměrně skoupé. Vítaným doplňkem vaší zahrady se proto může stát bergénie, vykvétající spolehlivě již během dubna, a mnohdy opakující kvetení na podzim.

Alena Menclová
Zajímavosti
Květomluva aneb Co nám povídají rostlinky

Květomluva aneb Co nám povídají rostlinky

Květiny máme od nepaměti spojeny s krásou, něhou, láskou a přátelstvím. Nedivte se, že kdysi dávno vznikl květinový slovník, jenž se pokusil odhalit, co rostlinky kolem nás říkají.

Petra Nachtmanová
Kosatce a pivoňky: aby zářily krásou příští rok

Kosatce a pivoňky: aby zářily krásou příští rok

Přichází čas, kdy se můžete pustit do rozmnožování a vysazování dvou stálic našich zahrádek, které svými květy dokáží vytvořit nádherné barevné kombinace, jež budete obdivovat jak na záhonech, tak i ve váze.

Zuzana Ottová
Alergie a zahrada

Alergie a zahrada

Jaro už je v plném proudu, kolem nás vše kvete a voní. Mezi námi ale žije skupina lidí, kteří toto období a následující půlrok protrpí. Jsou to ti, již mají alergii na pylová zrnka, takzvaní alergici. Patříte mezi ně?

Kateřina Tomášová
Množení trvalek v pozdním létě

Množení trvalek v pozdním létě

Podzim se už zcela nevybíravým způsobem tlačí do našich zahrad. Abychom nepropadali skepsi z jeho příliš brzkého nástupu, mysleme na jaro a namnožme si nové rostliny, které nám budou svými květy dělat radost v příštím roce.

Zuzana Ottová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A