Peckoviny

Poradíme vám, jak jednotlivé druhy peckovin s růžově zbarvenými pětičetnými květy pěstovat, seznámíme vás s nově vyšlechtěnými kultivary, možnostmi jejich pěstování i s pravidly sklizně plodů zvaných peckovice a jejich skladování.

Mohlo by vás také zajímat: Jádroviny, Skořápkoviny, Ovoce, Recepty


Škůdci na stromech? Vyhlaste jim válku!

Škůdci na stromech? Vyhlaste jim válku!

Kateřina Hradová
Floristika
Barborky: něžné květy uprostřed zimy

Barborky: něžné květy uprostřed zimy

Kvetoucí větvičky uprostřed zimy připomínají dávný zvyk, kdy na svátek svaté Barbory, tedy dnes, řezala děvčata proutky z ovocných stromů, aby jim doma na Štědrý den rozkvetly.

Alena Menclová
Jablíčka z květináče

Jablíčka z květináče

Všimli jste si v zahradnických katalozích ovocných stromů pěstovaných v květináči? Tento moderní trend umožňuje získat vlastní ovoce třeba na balkóně či terase.

Irena Forejtová
Vyhlaste boj přezimujícím škůdcům

Vyhlaste boj přezimujícím škůdcům

Na ovocných stromech přes zimu zůstává řada nepříjemných škůdců. Mohou to být vajíčka, larvy, housenky i motýli. Jak se jich zbavit? Poradíme vám nejúčinnější přípravky.

Irena Forejtová
12

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |